Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-06-12T17:50:16+00:00

Vakantiekapelletjes!

Het is vakantietijd!  Mail je vakantiekapelletjes door naar onze site!

(dirkvandenbroeck@pastoraleeenheidgeel.be)

We zetten de laatst binnengekomen kapelletjes steeds bovenaan!

We kregen de groeten van enkele parochianen uit Lourdes! Deze foto is uit de Pius X basiliek!

Deze foto is van een OLV-beeldje dat in een opening in de stam van een boom werd geplaatst en getuigt van een pure simpele devotie. Deze majestueuze boom stond in een onbekende weg dichtbij Maastricht.

Deze foto is een ‘drieluik’ van een kapel en dateert uit 1739. We zijn ze tegen gekomen in het Schaelsbergerbos nabij Valkenburg in Nederland.

Weer enkele mooie foto’s uit Oostenrijk!

We komen de kapellen en kapellekes overal tegen in het Vlaamse land. In alle maten, groot en klein. Soms zijn het echte pareltjes van bouwkunst, soms schitteren ze door hun simpele eenvoud.

Foto 1: O.L.V. Troost der Bedrukten, Rameyenstraat, Berlaar

Foto 2: Boshoek, Boechout

Foto 3 Kapelleke Hondstraat in Lier  

Afgelopen week waren wij met mijn schoonouders, en ook mijn schoonzus en haar gezin, enkele dagen op vakantie in Schmallenberg. Daar bezochten we de prachtige Alexanderkirche. Onze zoon, hun kleinzoon, heet ook Alexander! Hij poseerde met de staf van de Heilige Alexander waar je hier een stukje van ziet.

Uit het verre Singapore kwamen vele groeten!

Weer een parochiaan die in eigen land een citytripje doet! Zij stuurt zonnige groeten uit Gent! Dit is de Sint – Jacobskerk!

Deze kapel van O.L.Vrouw staat in de dorpsstraat in Heel, Nederland.

De kruiskapel hieronder staat dicht bij de Hompesche molen in Stevensweert in Nederland.

Een jong koppeltje met Geelse Roots is op Citytrip in eigen land en stuurde een kwisvraag door!

Het gaat hier om de kerk van O.L.Vrouw in Brugge

Er kwamen zonnige groeten binnen uit Tannheim in Oostenrijk waar er een bijzonder Lourdesgrot staat bij een kapel!

Vanuit de Landwaartslaan in Genk kwam deze kapel die we ontdekten tijdens een fietstochtje! De achterkant is misschien wel schoner dan de voorkant!

Vanuit de vallei van Zinal tussen besneeuwde bergtoppen en lieflijke houten chalets en kleurrijke bloemenweiden komen zonnige groetjes!

Een parochiaan stuurt zonnige groetjes uit Nieuwpoort – Bad!

2 Kapelletjes “mit freundlichen Grüssen aus dem

schönen Schwarzwald” voor alle lezers van Kerk en Leven.

De kapelletjes werden gefotografeerd in het “Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogstbauernhof in Gutach ( het “Bokrijk”  van het Zwarte Woud). Het kruis stond tegen de voorgevel van een oude boerderij.

 

juli 15th, 2018|

Mooie bedevaart naar Beauraing

Onder het thema “Maria spreekt tot jongeren”, trokken 400 bedevaarders op 4 juli met de 86ste Kempense Bedevaart naar Beauraing. Ook vanuit Geel trokken 42 pelgrims mee voor een mooie intense dag. Om 8.00 vertrokken we met de bus uit Elsum. Pastoor Jan heette ons welkom en we baden het reisgebed. Onze chauffeur bracht ons veilig tot op de bedevaartplaats en na een tasje koffie namen we deel aan de eucharistieviering die werd voorgegaan door onze bisschop. Daarna genoten we met de groep van Geel een heerlijk middagmaal.

In de namiddag konden we deelnemen aan de verzoeningsviering, een bezoekje brengen aan het museum of een heerlijke babbel doen met elkaar. Om 15.30 gingen we met z’n allen naar het lof met aanbidding.

Om 17.00 na een heerlijk terrasje trokken we tevreden richting huis.

juli 6th, 2018|

Stuur je vakantiekapelletje naar onze site!

In onze lokale editie van “Kerk en Leven” staat al enkele maanden een rubriekje over de kapellekes van Geel! Tijdens de zomer vragen we onze lezers om hun vakantiegroetjes door te sturen naar het parochieblad met een mooi kapelleke erbij! Alle foto’s komen hier op de website met de groetjes erbij (wees gerust anoniem!) en uit de inzendingen loten we enkele winnaars die een zomers flesje wijn verdienen! We zetten de groeten natuurlijk ook in ons parochieblad! Ook vanuit onze site willen we graag een oproep doen! Je kan je kapellekes sturen naar dirkvandenbroeck@pastoraleeenheidgeel.be! Veel succes! De eerste vakantiekapel met groetjes aan alle lezers van Kerk en Leven kwam al toe vanuit Wilskerke bij Oostende! Dank aan onze lezer!

juni 23rd, 2018|

Getuigenis van Marie in een mooie viering

Op dinsdag 15 mei had de jaarlijkse Dimpnaviering plaats in een boemvolle Sint – Dimpnakerk. 14 concelebranten gingen mee voor in de viering. We baden samen, zongen samen en vierden eucharistie. Op het einde gaf Marie een mooie getuigenis over leven in een pleeggezin. Het werd een fijne dag!

“Al twaalf jaar zit ik en het pleeggezin in Geel. Ik zit hier eindelijk goed. Mijn pleegmoeder steunt mij in alles wat ik doe. Ze zorgt dat ik met mijn twee voeten op de grond blijf. Zij zorgt voor mij en ik zorg voor haar, dat is wat familie doet voor elkaar. We lachen samen als één persoon, we voelen elkaar heel goed aan. Mijn pleegmoeder en ik, wij zijn een ijzersterk team. Vrienden voor het leven. Mijn pleegmoeder zorgt voor mij alsof ik haar eigen kind ben. Elke dag staat zij klaar met haar goede raad. Ze steunt me met alles wat ik doe. Ze zet me elke dag op het juiste spoor zodat ik in evenwicht blijf. Als ik me eens minder goed voel, weet ze dat direct, het is dan van mijn gezicht af te lezen. Ik kan op dat moment bij haar terecht. We zijn zielsverwanten.”

mei 16th, 2018|