Nieuws

Home/Nieuws
Nieuws2024-05-28T14:59:21+02:00

Heilige Huisjes – Preekstoel

Onze buren uit Herentals organiseren weer hun jaarlijkse “Preekstoel”. Elke dinsdagavond in juli en augustus komt er een boeiende persoon vertellen over wat het betekent om christen te zijn! Starten doen ze in de Waldetrudiskerk om 20.00 u. Een half uurtje voordien kan je luisteren naar prachtig orgelspel. Vanuit Geel hopen we weer met velen te mogen genieten van deze prachtige getuigenissen. Nadien is er gelegenheid tot ontmoeting in de tuin van de oude dekenij.

Info over de sprekers vind je via onderstaande link.

https://www.heiligehuisjes.be/

Tot in Herentals!

juni 22nd, 2024|

Vakantiekapellekes!

Omdat onze eerste foto al onderweg is, starten we een maand vroeger deze keer! Misschien ook wel om de zon te vragen dat ze wat meer wil schijnen! Goede vrienden, zoals elk jaar verwachten we je vakantiefoto van kerk of kapel ten velde naar het gekende adres!

Mailen kan naar [email protected]

Een kaartje versturen kan naar: Vakantiekapellekes, Kapelstraat 20, 2440 Geel.

Op het einde van de zomer krijgt een gelukkige een lekker flesje wijn!

Veel succes en geniet van de zomer!

In Tessenderlo waar wij passeerden vonden we dit mooie beeld van Mgr. Keesen.

Ook groeten vanuit Maaseik bij de Lourdesgrot.

Groeten uit Kotem, een gehucht van Boorsem – Maasmechelen

Onze Lieve Vrouw van Medjugorje waakt over ons gewoon in Geel.

De eerste zomerse groeten komen uit een dorpje in Luxemburg!

mei 28th, 2024|

Ga mee op reis met de pastorale eenheid

Op dinsdag 15 oktober 2024 gaan we weer op reis met onze pastorale eenheid. Na een mooie reis door de werkgroep diaconie, mogen we dit jaar vanuit de “Catechese en Verkondiging” een blik werpen op iets moois en nieuws. Ga jij mee op ontdekking?

In de voormiddag trekken we naar Genk. Op de oude terreinen van de Zoo van Zwartberg staat “La Biomista”, een kunstproject om te doen met een gids. Een wandeling op de duizenden gemakjes van maximum 1.7 km over verharde weg, voor iedereen toegankelijk. We laten ons onderdompelen in een wereld die we niet kennen, die ons aan het nadenken zet. Een kunstenaar die op zijn manier probeert te bouwen aan een nieuw project… Voor of tegen die moderne kunst? Dat maakt het net zo boeiend!!!

’s Middags gaan we eten in het “volkstehuis” te Hasselt, een sociaal restaurant waar iedereen welkom is en waar we zo ook weer de minsten onder ons kunnen steunen.

In de namiddag gaan we dan even op bezoek bij de buren, niets spectaculairs maar wel een boeiend verhaal om eens te horen hoe ze het in een ander bisdom aanpakken. We bezoeken het bisdom Hasselt in het pastoraal centrum. Een bezinningsmoment in de kapel, een stukje geschiedenis over het vroegere seminarie met een filmpje, een blik in de theologische bibliotheek, een bezoekje aan de winkel, een wandeling op het brevierpad van de seminaristen, een lekker kopje koffie en een boeiend verhaal hoe vandaag de jeugddienst, de dienst van het onderwijs, de roepingen allemaal in 1 huis proberen te bouwen aan de kerk van morgen…

Natuurlijk doen we dit alles met de bus… en willen we zo spoedig mogelijk weten hoeveel deelnemers er zijn. Schrijf je dus nu al in … meer info volgt spoedig. De prijs bedraagt 50 euro voor de hele dag, eten en drinken tijdens de maaltijd ’s middags inbegrepen. Voor wie de prijs een probleem zou zijn, geen zorgen… iedereen kan mee. Inschrijven kan bij pastoor Dirk via [email protected] of gewoon even je naam en adres opgeven aan hem… Betaling volgt later als alles wat concreter is.

april 12th, 2024|

Rust zacht Mia

Op zaterdag 10 februari nemen we in onze pastorale eenheid afscheid van onze pastorale werkster Mia Schoofs. Mia was jarenlang actief lid van het team van de vroegere federatie en werkte vooral als PW in Winkelomheide. De afscheidsviering gaat door in de kerk van St.-Amands om 10.00 u.

Via deze weg bieden wij de familie onze oprechte deelneming aan en wensen hen veel sterkte. We bidden dat Mia mag thuiskomen bij God.

Overlijdensbericht Mia Schoofs

februari 7th, 2024|

We vierden samen mee Sint – Antonius in Bel!

Zondag 21 januari was het weer zo ver! We vierden de jaarlijkse “Antoniusviering” in de kerk van Bel. Om 10.00 u. waren we van harte welkom in de eucharistieviering met daarna de dierenzegening op het kerkplein! In een volle kerk gaf het koor van Bel het veste van zichzelf. De viering in de kerk zit boordenvol traditie. Zo begint ze met het naar voor dragen van het reglement van de Toontjesviering. Geëscorteerd door de Franse soldaten wordt dit bijzondere kostbaarheid naar voor gedragen en aan het altaar geplaatst. Het reglement bevat de instructies voor dit feest. Een traditie die we graag in ere houden en die er op wijst dat er aan deze viering een hele symboliek gekoppeld is. Bij de offerande brengt men de traditionele varkenskop naar voor. Een gave van de boeren aan de kerk, die na de viering per opbod wordt verkocht om geld in te zamelen. Symbolisch gaan de kinderen, verkleed als “boerke” met de schaal rond om de offergaven van de mensen in de kerk op te halen. Op het einde van de viering is er gelegenheid om het reliek van St.-Antonius te vereren. De priester biedt het reliek ter aanbidding aan, aan de mensen die hun hand er op leggen. Zo vragen we aan God, via St.-Antonius om zegen en bescherming.

Na de viering in de kerk is er de traditionele dierenzegening. Zegenen komt van het Latijnse benedicere, “het goede zeggen”. Met de zegen wenst de priester namens God alle goeds aan mens en dier. Mensen vragen om bescherming en voorspoed voor het komende jaar. Bij de zegening is het aspect van ontmoeting op het kerkplein heel belangrijk. De samengekomen mensen praten met elkaar over “koetjes en kalfjes”, maken kennis met elkaar en zo brengen we mens en dier samen.

We hadden goed weer en hebben er van genoten.

In de krant lazen we een mooi verslag.

https://www.gva.be/cnt/dmf20240121_95330439

 

 

 

januari 17th, 2024|

Nieuwsbrief