Nieuws

Home/Nieuws
Nieuws2024-06-27T09:31:00+02:00

Pausbezoek aan ons land

Het staat nu vast dat paus Franciscus zijn bezoek aan ons land op zondagochtend 29 september afsluit in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De eucharistieviering wordt wereldwijd uitgezonden.

De eucharistieviering met paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion op zondag 29 september vangt aan om 10 uur. Er dient om praktische redenen op voorhand en individueel te worden ingeschreven. 

Registreren kan vanaf maandag 19 augustus om 10 uur via een link die dan actief zal zijn op www.pausbezoek.be. Het gratis ticket dat zo wordt verkregen, dient als toegangsbewijs. Bij het binnenkomen van het stadion ontvangen alle gelovigen een misboekje voor de meertalige viering. De organisatoren roepen op maximaal van het openbaar vervoer gebruik te maken om naar het stadion te komen. Groepen wordt aangeraden een bus in te leggen. Uiterlijk om 8.30 uur dient iedereen in het stadion aanwezig te zijn.

Busvervoer vanuit Geel
Zuiderkempen en Kempen-Oost worden bussen ingelegd om in groep naar Brussel te gaan.
Om mee te gaan met de groep van ons dekenaat, vragen we je om tijdig een ticket te bestellen.
Meerijden met de bus kost €20 per persoon, ongeacht de opstapplaats.
Er zijn 6 verschillende plaatsen waar je op de bus kan opstappen:
Parking Alma (Mol)
Parking De Leunen (Geel)
De oude Tramlijn (Eindhout)
Parking Kasteelpark (Westerlo)
Parking Netepark (Herentals)
Parking Snollaert (Turnhout)

Bestel tijdig je busticket via http://www.deheiligeapostelen.be/paus

Samengevat!!! 

  • Registreer je dus vanaf maandag 19 augustus via www.pausbezoek.be
  • Voor het busvervoer kan je nu al een plaats reserveren via bovenstaande site! Vergeet dus niet als je met de bus meegaat je ook nog te registreren op de site van het pausbezoek zelf!!!

 

juli 8th, 2024|

Vakantiekapellekes!

Goede vrienden, zoals elk jaar verwachten we je vakantiefoto van kerk of kapel ten velde naar het gekende adres! We voelen ons ook in de vakantie verbonden met elkaar.

Mailen kan naar [email protected]

Een kaartje versturen kan naar: Vakantiekapellekes, Kapelstraat 20, 2440 Geel.

Op het einde van de zomer krijgt een gelukkige een lekker flesje wijn!

Veel succes en geniet van de zomer!

Dit heeft op mij in diepe indruk gemaakt, ik wil het graag delen. Brezje Slovenië In dit MARIAOORD voelen ook de uitgeweken Slovenen zich thuis mij O.L.Vrouw, dit is voor hen thuiskomen. Buiten staat een prachtig origineel beeld van de HEILIGE FAMILIE, het kind Jezus is uitgespaard, je kijkt er los doorheen, achteraan het Kruis van de verlossing, ook zonder de Verlosser, die is ten hemel opgestegen.

Dit kapelletje vonden we onderweg naar Oud – Turnhout.

een kapelletje in de Rue de La Vierge in Werpin ( een dorp in het Belgische Hotton)

Mariale groeten vanuit Slovenië Maribor  Kathedraal van Joannes de Doper Maria-altaar

In Tessenderlo waar wij passeerden vonden we dit mooie beeld van Mgr. Keesen.

Ook groeten vanuit Maaseik bij de Lourdesgrot.

Groeten uit Kotem, een gehucht van Boorsem – Maasmechelen

Onze Lieve Vrouw van Medjugorje waakt over ons gewoon in Geel.

De eerste zomerse groeten komen uit een dorpje in Luxemburg!

juli 7th, 2024|

Heilige Huisjes – Preekstoel

Onze buren uit Herentals organiseren weer hun jaarlijkse “Preekstoel”. Elke dinsdagavond in juli en augustus komt er een boeiende persoon vertellen over wat het betekent om christen te zijn! Starten doen ze in de Waldetrudiskerk om 20.00 u. Een half uurtje voordien kan je luisteren naar prachtig orgelspel. Vanuit Geel hopen we weer met velen te mogen genieten van deze prachtige getuigenissen. Nadien is er gelegenheid tot ontmoeting in de tuin van de oude dekenij.

Info over de sprekers vind je via onderstaande link.

https://www.heiligehuisjes.be/

Tot in Herentals!

juni 22nd, 2024|

Ga mee op reis met de pastorale eenheid

Op dinsdag 15 oktober 2024 gaan we weer op reis met onze pastorale eenheid. Na een mooie reis door de werkgroep diaconie, mogen we dit jaar vanuit de “Catechese en Verkondiging” een blik werpen op iets moois en nieuws. Ga jij mee op ontdekking?

In de voormiddag trekken we naar Genk. Op de oude terreinen van de Zoo van Zwartberg staat “La Biomista”, een kunstproject om te doen met een gids. Een wandeling op de duizenden gemakjes van maximum 1.7 km over verharde weg, voor iedereen toegankelijk. We laten ons onderdompelen in een wereld die we niet kennen, die ons aan het nadenken zet. Een kunstenaar die op zijn manier probeert te bouwen aan een nieuw project… Voor of tegen die moderne kunst? Dat maakt het net zo boeiend!!!

’s Middags gaan we eten in het “volkstehuis” te Hasselt, een sociaal restaurant waar iedereen welkom is en waar we zo ook weer de minsten onder ons kunnen steunen.

In de namiddag gaan we dan even op bezoek bij de buren, niets spectaculairs maar wel een boeiend verhaal om eens te horen hoe ze het in een ander bisdom aanpakken. We bezoeken het bisdom Hasselt in het pastoraal centrum. Een bezinningsmoment in de kapel, een stukje geschiedenis over het vroegere seminarie met een filmpje, een blik in de theologische bibliotheek, een bezoekje aan de winkel, een wandeling op het brevierpad van de seminaristen, een lekker kopje koffie en een boeiend verhaal hoe vandaag de jeugddienst, de dienst van het onderwijs, de roepingen allemaal in 1 huis proberen te bouwen aan de kerk van morgen…

Natuurlijk doen we dit alles met de bus… en willen we zo spoedig mogelijk weten hoeveel deelnemers er zijn. Schrijf je dus nu al in … meer info volgt spoedig. De prijs bedraagt 50 euro voor de hele dag, eten en drinken tijdens de maaltijd ’s middags inbegrepen. Voor wie de prijs een probleem zou zijn, geen zorgen… iedereen kan mee. Inschrijven kan bij pastoor Dirk via [email protected] of gewoon even je naam en adres opgeven aan hem… Betaling volgt later als alles wat concreter is.

april 12th, 2024|

Rust zacht Mia

Op zaterdag 10 februari nemen we in onze pastorale eenheid afscheid van onze pastorale werkster Mia Schoofs. Mia was jarenlang actief lid van het team van de vroegere federatie en werkte vooral als PW in Winkelomheide. De afscheidsviering gaat door in de kerk van St.-Amands om 10.00 u.

Via deze weg bieden wij de familie onze oprechte deelneming aan en wensen hen veel sterkte. We bidden dat Mia mag thuiskomen bij God.

Overlijdensbericht Mia Schoofs

februari 7th, 2024|

Nieuwsbrief