Nieuws

/Nieuws
Nieuws2019-10-10T11:05:17+02:00

Wat een feest!

Met een overvolle St.-Amandskerk, zetten we op zondag 13 oktober onze feestelijke voormiddag in. We vierden immers 2 jaar pastorale eenheid H.H.Dimpna en Gerebernus. Na enkele weken oefenen met velen, startte de viering met het 75 – koppig zangkoor. De werkgroepen en pastores kwamen in processie naar voor terwijl iedereen uit volle bost meezong. “Zomaar een dak boven wat hoofden, deur die naar stilte open gaat…” We kwamen samen in Gods huis en vierden eucharistie. In de duiding die Jan gaf bij het evangelie, blikte hij terug en hoopvol vooruit naar de toekomst met kansen die openliggen. Over onze verschillen heen, bouwen wij samen aan onze geloofsgemeenschap in Geel. Op het einde van de viering klonk er een warm applaus voor onszelf en trokken we naar Sint – Aloysius voor de receptie. De chiro-leiding van St.-Dimpna stond klaar voor ons te bedienen. Dank je wel, ook aan de andere vrijwilligers die vooraf de zaal hadden klaargezet en mee opruimden. Het werd een feestelijke dag!

oktober 14th, 2019|

Pastoraal Forum 6

Wij willen ieder van jullie van harte uitnodigen op ons volgende pastoraal forum!

Op dinsdag 22 oktober van 19.30 u. tot 22.00u. komen we samen in het ontmoetingscentrum van Elsum. Na twee jaar werken in de pastorale eenheid HH. Dimpna en Gerebernus, maakten wij een stand van zaken op in juni laatstleden.

Nu kijken we verder naar “onze kerk in verandering”.

Er zijn meerdere voorwaarden nodig om een verandering succesvol te laten zijn: De leiding van de kerk moet een duidelijke visie hebben over de koers die we moeten varen. Alle betrokkenen moeten bereid zijn om tijdens dit proces uit hun comfortzone te treden en om de verandering te ervaren als groei naar een beter toekomstbeeld.

Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan – we moeten veranderingsbereid zijn, we zullen moeten omgaan met weerstand, met afscheid nemen… om te komen tot een realistisch en toch positief geloof in de toekomst.

Geen eenvoudige opdracht, voor niemand onder ons.

We nodigen BART WUYTS, CEO van Blenders  uit om ons hierbij op weg te zetten. “Blenders: optimistische ontdekkers, sterke verbinders” en “Bij Blenders proberen we dan ook in alles wat we doen – steeds opnieuw – meerwaarde te creëren voor onze leefomgeving.”

Het belooft dus een boeiende avond te worden waarop we veel volk verwachten! Van harte uitgenodigd!

Stap dus een keertje uit je zetel en kom mee luisteren! Een unieke kans!

 

Het team van de pastorale eenheid.

oktober 6th, 2019|

Deugddoende bedevaart naar Scherpenheuvel

Voor de zesde maal trokken we met onze pastorale eenheid op bedevaart naar Scherpenheuvel. De vroegste vogels waren al vroeg op pad, want de voetbedevaart had een lange weg te gaan.

De lens van het fototoestel was niet helemaal zuiver, maar we willen deze voetbedevaarders toch even in de bloemetjes zetten. Een dikke proficiat, want zij haalden allemaal de eindmeet.

De busbedevaart vertrok om 10 uur in Ten Aard en na de gebruikelijke tussenstops, reed een bus met 34 bedevaarders naar Scherpenheuvel. Na het kaarsje en gebed, genoten zij allen van een heerlijk middagmaal.

Ondertussen waren ook de bussen van Zusterhof en Samana gearriveerd.

Om 14.00 u. baden degenen die wilden onder leiding van de gebedsleiders de grote of kleine kruisweg.

Om 15.00 u verzamelden we in de Mariahal. Het St.-Amandskoor verzorgde de viering die werd voorgegaan door de pastores van Geel. We vierden samen met 246 mensen eucharistie.

Na nog een terrasje of een heerlijke maaltijd, keerden we moe maar tevreden terug naar Geel.

Op 5 september 2020 is onze volgende bedevaart van de Pastorale Eenheid naar Scherpenheuvel.

Noteer alvast deze datum!

 

september 8th, 2019|

Kerk en wereld wordt “Bijbel en leven”

Vanaf september verandert onze bijbelgroep “Kerk en Wereld” van naam. “Bijbel en Leven” geeft perfect weer wat we elke maand in de namiddag doen. We delen een actueel bijbelverhaal met elkaar en leggen het op ons eigen leven. We willen uitwisselen met elkaar, want hoe meer we ons verdiepen in de bijbel, hoe meer Jezus boodschap tot ons kan komen. Aarzel niet om mee te komen doen, we komen samen in het PC van St.-Amands en dit op donderdagnamiddag van 14.00 u. tot 15.00 u. Je vindt de datum van de volgende bijeenkomst tijdig bij de agenda van onze site!

Wie liever ’s avonds naar de bijbelavonden komt, kan aansluiten bij de groep “Vijf broden en 2 vissen”. Kijk ook bij de agenda op onze site!

augustus 28th, 2019|

Vakantiekapellekes!

Ons laatste vakantiekapelleke (eerste foto onder deze tekst) komt uit de parochie in St.-Jozef Olen en kwamen onze fietsers tegen op de Keizer Karelroute! Van harte dank aan alle inzenders! En de zomerse winnaar is het parochieteam van Holven dat hun jaarlijkse fietstocht organiseerde naar Voortkapel! U ontvangt een lekker flesje zomerwijn! Proficiat!

 

Uit St.-Anna Ter Muide bij Sluis kwamen zonnige vakantiegroeten!

Uit Manderscheid centrum en de omgeving in Duitsland kregen we deze twee mooie kerken door. Zonnige vakantiegroeten erbij!

Dit is de doopvont van de beroemde “Our Saviour’s Church” in Kopenhagen. Het is een Lutheraanse kerk. Vele vakantiegroeten.

Op onze zomerse daguitstap kwamen we dit kapelleke tegen aan de abdij van Averbode, vlak naast “Het Moment”.

Vele groeten uit het mooie Lourdes.

Hierbij een kapelleke van in Haybes, Noord-Frankrijk, op 20 km van Massembre.

Het kapelleke heet: “bidplaats voor de Zwarte Madonna.”

De kapelkekes die we zagen in de Eifel, waren al hele kapellen met telkens 20 tot 50 zitplaatsen, vergelijkbaar met de Groenenheuvel. Niet echt een kapelLEKE! 😉 Vakantiegroeten!

De parochie uit Holven ging op jaarlijkse fietsuitstap naar het draaiorgelmuseum in Voortkapel. Op de terugweg in Oevel kwamen ze dit kapelleke tegen langs de weg. Zonnige fietsgroetjes aan allemaal!

Het kapelletje stond indertijd aan een vroegere ingang van de hoeve Debandt in de Alloenestraat in Steenkerke Veurne. Door de aanleg van industrieterreinen  is zowel de hoeve als het kapelletje verdwenen. Het kapelletje is op een prieeltje op de kruising van de Zannekinlaan en de Berkenlaan in de wijk Nieuwstad te Veurne heropgebouwd.
Indertijd is daar een artikel in de krant het Wekelijks Nieuws over verschenen. Ik zelf heb dat kapelletje weten staan bij de  hoeve omdat ik opgegroeid ben op de Alonshoek die eveneens door de aanleg van industrieterreinen is verdwenen. Dat is in de periode 1974 – 1980 gebeurd.

Dit kapelletje kregen we toegezonden vanuit het mooie Löf aan de Moezel met alweer mooie en fijne vakantiegroeten!

In Denemarken vind je niet veel kapellekes, maar wel in elke kerk een kinderhoekje. Bovendien zijn er op de begraafplaatsen rond de kerk heel mooie parkjes per familie. Groetjes uit Denemarken.

Je hoeft niet ver te rijden voor een heerlijk uitstapje. In St.-Jozef Olen ontdekten we dit kapelletje naast ons terras met een heerlijk ijsje! Zonnige vakantiegroeten.

We krijgen vakantiegroeten uit Horst. Deze kerk was een gotische kerk tot ze gebombardeerd werd in de oorlog van 40 – 45. Nu staat er een mooie strakke kerk met veel overblijfselen van de oude kerk. Door de lichtinval van die dag leek het houten Mariabeeld in het midden net op een verschijning.

In de muur van een boerderij in Stavele vinden we bovenstaand kapelleke. We krijgen fijne vakantiegroeten uit de Westhoek!

Onze eerste zonnige groeten komen uit Imst in Oostenrijk. Naast het zwembad en de Sauna staat de mooie kerktoren tegen de achtergrond van de bergen! Zonnige groeten aan iedereen!

augustus 9th, 2019|

Nieuwsbrief