Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-01-08T22:28:27+00:00

Eerste communie in Larum met veel enthousiasme

De eerste communie Larum zette een tandje bij . De tweede ouderavond  kwamen we de ouders samen om het thema verder uit te werken. We gaan dit jaar alles schikken rond het centrale thema : “de boot” We willen de kinderen en iedereen duidelijk maken dat de kerk, de parochie een haven kan zijn net zoals onze thuis een haven is voor iedereen van het gezin.

 

 

De daad bij het woord voegend ging iedereen er met hamers en boren tegen aan en op één avond kregen de eerte-communcanten, met raad en daad ondersteund door de ouders, hun bootje te water. Er kwam heel wat goede moed aan te pas en veel samenwerking en soms een blauwe vinger,  maar zo hoort het wellicht.

Ieder kind kon fier met zijn boot huiswaarts keren. Daar moet nog verder gewerkt worden: wat bijgeschaafd, bijgeplakt en geschilderd en versierd; een hele klus. Op 17 februari  om 18.00 u. kwamen we met de hele vloot in de eerste voorbereidende viering in de kerk samen!

 

februari 18th, 2018|

Geslaagde startavond van Broederlijk Delen

14 Februari was in Geel meer dan Valentijnsavond! We hadden ook onze startavond van Broederlijk Delen. Na een mooie aswoensdagviering in de kerk van Sint – Amands, trokken we met fakkels naar de parochiezaal van Sint – Amands. Daar wachtten de mensen van de wereldwinkel ons op met heerlijke fairtrade wijn, koffie, fruitsap, … Toen we ons hadden geïnstalleerd, verwelkomde Marcel ons, waarna we naar de campagnefilm van Broederlijk Delen keken. Onze spreekster was dit jaar An Verheyden, vrijwilligster bij de organisatie. Zij maakte zelf ook enkele inleefreizen mee. An zette ons aan het werk met enkele rake stellingen en vragen. Zo werd het een interactief gesprek over de toekomst van onze wereld. Wat kunnen wij doen aan het milieu, de armoede, … het was aan verschillende tafels een boeiend en confronterend gesprek. Marcel sloot af op zijn gekende manier en nadien bleven nog velen napraten bij een drankje. Dank je wel aan iedereen!

 

 

februari 15th, 2018|

Boeiende conferentie op Thomas More

Kan jij de tekenen van de tijd beoordelen? Hoe denk jij dat we daar als Kerk op kunnen inspelen? Tijdens de dekenale conferentie op 5 februari ging Erik Borgman dieper in op dit prangende thema: “De plaats van de Kerk in de huidige samenleving”. Erik werkt als hoogleraar publieke theologie en directeur van het Tilburg Cobbenhagen Center van de Universiteit van Tilburg. Hij leidt daar het onderzoeksproject met een veelzeggende naam: “De Katholiek Kerk opnieuw een levende kracht” … Het werd een boeiende avond met ook veel aanwezigen uit Geel.

 

 

februari 6th, 2018|