Nieuws

/Nieuws
Nieuws2019-03-14T16:21:10+00:00

Aanpassingen uren weekdagvieringen

Vanaf 22 april gebeuren er kleine aanpassingen aan de uren van de weekdagvieringen in Geel. In de week kan je nog op drie plaatsen terecht voor vieringen. Kijk dus goed in onderstaand schema zodat u zich niet vergist! In de kerk van St.-Amands en St.-Dimpna hebben de vieringen plaats vooraan in de kerk. In Elsum heeft de viering plaats in de weekkapel.

Maandag

08.00: St.- Amands

19.00: St.-Dimpna, Elsum

19.30: Stille Aanbidding in Elsum

Dinsdag

19.00: St.-Amands, St.-Dimpna

Woensdag

08.00: St.-Amands

19.00: St.-Dimpna, Elsum

Donderdag

08.00: St.-Amands

19.00: St.-Dimpna

Vrijdag

19.00: St.-Amands, Elsum

 

april 21st, 2019|

Alle kinderen dromen!

Alle kinderen dromen… dat weten de kinderen van onze kinderbijbelgroep ook! Sharon uit Guatemala droomt van een mooie toekomst voor haar en haar familie, dat zagen we in het filmpje van Broederlijk Delen. Wij dachten zelf ook na over onze dromen en plannen voor de toekomst. We dromen van een betere wereld voor iedereen!

Kijken naar de film over Sharon in Guatemala.

Onze dromen in collage een mooie collage.

april 8th, 2019|

Vieringen in de goede week!

15 april om 19.00 u.: Boeteviering in de kerk van St.-Dimpna

18 april om 19.00 u.: Witte Donderdagviering in de kerk van Elsum

18 april van 20.00 u. tot 23.00 u.: Stille aanbidding in de weekkapel van Elsum

19 april om 15.00 u.: Kruisweg voor Goede Vrijdag in St.-Amands, St.-Dimpna en Stelen

19 april om 19.00 u.: Kruishulde voor Goede Vrijdag in de kerk van Ten Aard

20 april om 19.30 u.: Paaswakes

– Kerk Larum voor St.-Amands, St.-Dimpna, Elsum, Holven, Ten Aard en Larum

– Kerk Winkelomheide voor Bel, Stelen, Zammel, Oosterlo, Punt en Winkelomheide

Er zijn op paasavond geen vieringen op normale weekenduren!

21 april: Pasen op de uren van de zondagsvieringen

22 april: Tweede Paasdag, vieringen om 9.00 u. in St.-Amands, 10.30 u. in Elsum en 11.00 u. in St.-Dimpna

 

april 2nd, 2019|

Vormelingendag 2019 – de foto’s!

Een fotoverslag zegt vaak meer dan veel tekst! Geniet met ons na van de prachtige vormelingendag van 30 maart in Lier waar wij met 90 vormelingen en begeleiders, 2 bussen dus uit Geel, de 1910 anderen vervoegden om zo met 2000 enthousiaste christenen te laten zien dat Jezus nog de moeite waard is!

En ’s avonds sliepen de meesten in onze bus, moe maar tevreden!

april 1st, 2019|

Geslaagde daguitstap!

Om 5 voor tien was iedereen aan het station van Geel om op 23 maart met picknick en veel goede moed te vertrekken naar Antwerpen. Onze pastorale eenheid trok voor de eerste keer op uitstap!

Zoals in de goede oude tijd, werd het mede dankzij de werken op de lijn van Herentals naar Lier, een echte Trein-tram-busdag! Maar dat lieten we niet aan ons hartje komen. We keuvelden er dan ook vrolijk op los en leerden elkaar beter kennen.

Onder leiding van onze gids Jan trokken we na aankomst te voet verder naar de prachtige St.-Pauluskerk voor een fijne namiddag die begon met een heerlijke picknick in de Crypte. Het onthaal door de mensen van de parochie daar was hartelijk! Na de korte bezinning smaakten de boterhammetjes heerlijk!

Tijdens de maaltijd ontdekten we al dat er onder onze voeten vreemde wezens lagen… maar niet getreurd, want onder leiding van twee zeer deskundige gidsen gingen we na de maaltijd in twee groepen rond in deze prachtige kerk! De ene groep kreeg uitleg van de pastoor en de andere van de voorzitter van de kerkfabriek. Het werd een heel boeiend anderhalfuur!

Deze heer of dame keek toe op het eten.

Naar de prachtige calvarieberg, waar de meningen in het begin een beetje over verdeeld waren, moeten we toegeven, keek iedereen na de deskundige gidsbeurt met heel andere ogen naar!

Om af te sluiten en voor we onze trein-tram-bus weer in omgekeerde volgorde richting Geel gingen nemen, maakte iedereen nog tijd voor een natje en een droogje.

Moe en tevreden keerden we terug huiswaarts. We hopen stiekem dat deze eerste keer een vervolg zal krijgen en dat er een mooie nieuwe traditie zal ontstaan! Want op stap met elkaar, dan pas leer je elkaar echt kennen!

Dank je wel aan alle organisatoren en deelnemers! (Dirk)

maart 23rd, 2019|

Nieuwsbrief