Nieuws

/Nieuws
Nieuws2020-01-14T20:33:09+01:00

Ga mee naar Brussel!

Zaterdag 21 maart 2020: Tweede uitstap met onze pastorale eenheid

We trekken die dag met diegene, die willen richting Brussel. De bus wacht ons op, op de parking van Elsum.

Graag hadden we dat iedereen om 09.30 u. daar is zodat de bus stipt kan vertrekken. We brengen een bezoek aan de Basiliek van Koekelberg en genieten er van een mooi Panorama. Na bezoek van de Basiliek met Panorama worden wij verwacht in het Restaurant ‘Le Basilic’. We genieten er van een lekker menu: soep, hoofdschotel koninginnenhapje met sla en frietjes, als dessert een Dame Blanche met warme chocoladesaus en slagroom en 2 drankjes: vb. water en koffie.
We vertrekken na de maaltijd naar Brussel centrum aan het Broukère plein. Hier start de wandeling van Jeanneke Pis naar Manneke Pis. Op de hoek van Lombardstraat en de Stoofstraat pikt de bus ons terug op voor een rondrit door Brussel . Daarna keren wij huiswaarts en zullen tussen 18.00 u. en 18.30 u. aankomen aan de parking van Elsum.

Inschrijven kan van 14 januari tot 5 maart 2020.

Prijs voor deze uitstap: bus, drinkgeld chauffeur, bezoek panorama, gidsen, restaurant: 45 euro.

Om in te schrijven steek briefje met naam, adres, telefoon, email en aantal personen in een gesloten omslag met gepast geld.

Bezorgen aan Jan Verheyden Logen 88 2440 Geel of Lieve Helsen Stationstraat 68 A 2440 Geel
Opgelet: Voor deze uitstap met de pastorale eenheid zijn er 50 plaatsen, wees er dus snel bij!

januari 19th, 2020|

We waren welkom in de viering!

Op 18 januari kwamen meer dan 100 vormelingen samen in de kerk van Elsum voor hun tweede bijeenkomst met de pastorale eenheid. Een hele namiddag werkten ze rond de eucharistie. Na een warm welkom, mochten zij kiezen uit verschillende workshops om de eucharistieviering mee voor te bereiden. Tijdens de keuze, kwam er een dame in de kerk binnen die vele vragen had over de eucharistie, en zo ontstond er een boeiend gesprek over wat die viering in de kerk nu allemaal inhoudt.

Na deze uitleg, gingen onze vormelingen en helpers aan de slag met muziek, bloemschikken, toneel, collages, teksten schrijven en knutselen. We speelden tussendoor ook nog een samenwerkingsspel met z’n allen.

Na een lekkere wafel en fruitsap,verzamelden we in de kerk voor een prachtige eucharistieviering, opgeluisterd door, voorbereid door, en meegevierd door onze vormelingen. Het was een heel fijne viering. We werden er stil van.

Bij Inneke zong ons koor de liederen in voor de viering.

 

Bij Lieve maakten we collages voor de homilie.

Bij Leen werkten we rond bidden.

Klaar voor de viering

Bloemschikken bij Jean

Dank je wel aan die grote ploeg helpers!

januari 19th, 2020|

Pastoraal Forum

Wij nodigen u van harte uit op ons pastoraal Forum op dinsdag 21 januari om 19.30 u. in het ontmoetingscentrum naast de kerk van Elsum. Wij bouwen verder op de ingeslagen weg en werken rond samenwerking in onze pastorale eenheid. Aan de hand van een boeiende werkvorm maken we dit concreet naar de actuele situatie toe. Een must voor iedereen die op de hoogte wil blijven en mee wil zijn in het verhaal!

januari 12th, 2020|

St.-Antoniusviering in Bel

Op zondag 19 januari is het weer groot feest in de parochie van Bel, want naar jaarlijkse traditie vieren zij St.-Antonius. In een mooie gebedsviering, opgeluisterd door het plaatselijke St.-Lambertuskoor, dit jaar samen met het accordeonensemble “de Bajantjs”, staan we stil bij de betekenis van St.-Antonius voor ons vandaag.

Na de viering is er de traditionele dierenzegening. Jong en oud trekken samen met hun (huis)dier voorbij in een mooie stoet om de zegen te vragen voor de toekomst van mens en dier. Ook fietsers en motorrijders zijn van harte welkom!

Na de zegening trekken we met het hele gezelschap naar de parochiezaal waar er al even traditioneel geboden wordt in echte Belgische franken op heel wat lekkers! Varkenskoppen, worsten, spek en ga zo maar door, vliegen allemaal de deur uit. Natuurlijk is er in de parochiezaal ook ander lekkers te verkrijgen.

Je bent van harte welkom in Bel! De viering start om 10.00 u. in de kerk!

januari 9th, 2020|

Gelukkig en vredevol Nieuwjaar

Vanuit de pastorale eenheid wensen wij voor iedereen
Dat het licht van het kleine kerstekind mag stralen in ieders huiskamer een heel jaar lang!
Dat het licht van het kleinde kerstekind mag schijnen in ieders leven een heel jaar lang!
Dat het licht van het kleine kerstekind iedereen mag verwarmen, weerom een heel jaar lang!

Vredevol en gelukkig Nieuwjaar!
Chris, Jan, Lief, Jef, Michel, Dirk

december 28th, 2019|

Leesgroep “Handelingen van de Apostelen”

Sluit je aan bij onze leesgroepen over de handelingen! Een unieke kans om dit boek beter te leren kennen!

Lees je mee?

Dit gaat over de tijd van de eerste kerkgemeenschap. Dit verhaal leest als een kennismaking met het DNA van de Kerk. Het evangelie begint zijn weg te banen langs vele routes en de apostelen en hun medewerkers dragen het uit, vrij en zonder vrees. Ze stappen voort, begeesterd door de H. Geest.

Graag willen we u uitnodigen op:

28 januari, 20 februari, 24 maart, 28 april van 14.00 u tot 16.00 u of van 19.00 u tot 21.00 u.

We lezen telkens enkele hoofdstukken en we laten de woorden tot ons doordringen. Niet wat wij met de tekst kunnen doen, maar wat de tekst met ons kan doen; daarover gaat het.  Er is ook tijd voor ontmoeting bij een drankje en een versnapering.

Inschrijven voor 14/01/ via e-mail info@pastoraleeenheidgeel.be of met een briefje waarop u aanduidt of u in de namiddag of ’s avonds komt. Op de eerste lezing wordt u ook het werkboek over de Handelingen gegeven. Gratis!!

Deze lezingen gaan door in het pastoraal huis.

Kapelstraat 20 in Holven, Geel. De inschrijving kan daar gedeponeerd worden.

december 28th, 2019|

Nieuwsbrief