Nieuws

Home/Nieuws
Nieuws2021-10-18T15:15:25+02:00

Vieringen Allerheiligen en Allerzielen

Binnenkort vieren we Allerheiligen en Allerzielen! We gedenken tevens de overledenen van het voorbije jaar. Je bent van harte welkom in onze vieringen. Je vindt hieronder een overzichtje.

Omdat Allerheiligen op een maandag valt, zijn er veel vieringen dat weekend. Vanuit het team van de pastorale eenheid maken we volgende keuze.

 

Zaterdag 30 oktober: avondvieringen met het vieren van Allerheiligen in Larum, Oosterlo, Bel en Winkelomheide.

 

Zondag 31 oktober voormiddag: gewone viering van de 31ste zondag door het jaar voor Ten Aard, Zammel, St.-Dimpna, Stelen, Elsum, Holven en St.-Amands

 

Zondag 31 oktober (vooravond van Allerheiligen): GEEN VIERINGEN in Larum, Oosterlo, Bel en Winkelomheide

 

Maandag 1 november ochtend: vieringen Allerheiligen zoals op zondag in Ten Aard, Zammel, St.- Dimpna, Stelen, Elsum, Holven en St. – Amands

 

Dinsdag 2 november: Weekdagviering Allerzielen in de kerk van St.-Amands om 18.30

 

Herdenkingsvieringen voor de overledenen

In elke parochie heeft een herdenkingsmoment plaats voor de overledenen van het afgelopen jaar. Soms is dit in de weekendviering, soms op een apart moment. Hieronder vindt men de gegevens gerangschikt.

 

Oosterlo: zaterdag 30 oktober om 18.00

 

Larum: zaterdag 30 oktober om 18.00

 

Winkelomheide: 30 oktober om 19.00

 

Bel: zondag 31 oktober om 14.00

 

Zammel: maandag 1 november om 9.00

 

Holven: maandag 1 november om 10.30

 

Stelen: 1 november 14.00

 

Ten Aard: maandag 1 november om 14.00

 

St.- Dimpna: 1 november namiddag 14.30

 

St.-Amands: 2 november om 18.30

 

Elsum: 2 november om 19.00

oktober 18th, 2021|

Aanstellingsviering nieuwe collega’s

Dank je wel aan alle aanwezigen op de mooie aanstellingsviering van onze nieuwe collega’s in het team. We genoten van een prachtige viering met een heerlijke receptie nadien. We kregen alvast twee verslagjes van een mooie dag!

Verslag van de welkomstviering Vincent en Paulin op 3 oktober 2021

De welkomstviering stond in het teken van barmhartigheid en was mooi  verzorg.

In die gezindheid werd Vincent en Paulin verwelkomt in de pastoresploeg van de barmhartige stede Geel.

Een kippenvel moment was er toen Vincent en Paulin uitgenodigd werden het Onze Vader in hun moedertaal te bidden om zo ook de verbondenheid met hun thuisland te hebben.

Nadien werden ze door de centrum harmonie verwelkomt op de receptie wat ook een verrassing was. Veel volk allemaal in goede stemming konden de nieuwe priesters verwelkomen. Het was een geslaagde dag.

Paulin en Vincent……PROSIT!!

Op zondag 3 oktober om 10.00 u. was er al heel wat volk aan het werk in de Feestzaal van Elsum. Tafels en stoelen werden klaargezet. Mooie bloemstukjes op de tafels, glazen stonden klaar om gevuld te worden.

Terwijl de verwelkomingsviering in de zondagskerk van St.-Amands bezig was, werden de broodjes geleverd en de glazen gevuld. Na de viering begaven de aanwezigen zich naar Elsum. In de zaal werden Paulin en Vincent verrast met een muzikale welkom in de pastorale eenheid door de jongeren van de Centrum Harmonie. Genietend van de broodjes, een glaasje wijn en cake trokken zij beide de zaal rond om met zoveel mogelijk mensen van onze pastorale eenheid te ontmoeten. Alle mensen waren tevreden met het verloop van de receptie!! Dankjewel aan iedereen die heeft meegeholpen om er een fijn feest van te maken!!

 

oktober 18th, 2021|

Eigentijdse gezinsvieringen in Elsum!

We nodigen jullie als ploeg van de eigentijdse gezinsvieringen heel graag uit op zondag 24 oktober voor onze nieuwe start.  We zijn – na een lange corona-pauze – weer helemaal klaar om er vol enthousiasme voor te gaan. We kijken er naar uit om jullie opnieuw te ontvangen in onze Elsum-kerk, zij het in een iets gewijzigde versie. Niet langer elke week, maar ongeveer tweemaal per maand zijn we terug paraat om jullie een positieve Jezus-boodschap te brengen op onze vertrouwde eigentijdse manier.  We trakteren jullie bij die heropstart graag op een lekkere tas koffie of chocomelk en iets zoets na de viering, zodat we als vanouds weer een moment van gezellige verbondenheid kunnen beleven.  Wie onze vieringen al kende en er zich goed bij voelde: we zien je zó graag terug.  Wie onze vieringen nog niet kende maar benieuwd is geworden naar wat en hoe: voel je super super welkom!  We verwelkomen je maar wat graag!

Graag tot zondag 24 oktober om 10u30 in de kerk van Elsum.

Gemakshalve geven we hier alvast voor 2021 de zondagen met een eigentijdse gezinsviering in Elsum:

  • 31/10/2021
  • 21/11/2021
  • 28/11/2021
  • 12/12/2021
  • 25/12/2021

Brief van de ploeg over de Eigentijdse gezinsvieringen in Elsum!

 

 

oktober 8th, 2021|

Nog even terugblikken op afscheidsviering van Punt

Een paar weken geleden mochten we afscheid nemen van de kerk van Punt. Via enkele foto’s blikken we met weemoed, maar ook dankbaar terug op deze mooie dag. Jan Buyens maakte mooie foto’s!

In een volle kerk kwamen we samen om voor het laatst eucharistie te vieren. Onze deken Norbert Wauters ging samen met pastoor Jan, parochieassistente Lieve en pastoor Dirk voor in de viering.

Onze gitaristen, Vera en Paul verzorgden de muzikale omlijsting, zoals ze dit vele jaren deden in de vieringen.

Uit alle werkgroepen las er iemand voor.

 

Op het einde van de viering werden de leden van het laatste PK en de kerkraad bedankt. Er was een lang spontaan applaus, een heel mooi moment. Dank voor hun inzet al die jaren! Na het slotwoord van Nadine Laeremans ging iedereen naar de feestelijke receptie, verzorgd door alle verenigingen van Punt en de mensen van de zaal!

Het was een dag met weemoed en dankbaarheid, een dag om nooit te vergeten.

oktober 6th, 2021|

Onze pastorale eenheid in de kijker

Het derde jaar op rij (2021-2022) laten we ons in ons bisdom aanspreken door de Handelingen van de Apostelen.

Dit jaar is het onderwerp: “In de naam van Jezus”.  We vragen ons: “Hoe vindt deze Naam een echo in ons bisdom?”

Er zijn 12 namen van Jezus, gelijk aan 12 pastorale eenheden in het bisdom Antwerpen.

Elke donderdagavond om 19u45 worden op YouTube deze namen en pastorale eenheden voorgesteld door een woord van de bisschop en getuigenissen van mensen uit deze pastorale eenheden.

Ook onze pastorale eenheid kwam aan de beurt! Klik maar op onderstaande link.

Chris, Dirk, Jan en Maria vertellen over Geel!

 

Zeker kijken!  Want het is de moeite waard!

Kijk zeker ook naar de andere filmpjes op het kanaal van het bisdom!

september 10th, 2021|

Nieuwsbrief