Nieuws

Home/Nieuws
Nieuws2022-06-24T09:32:48+02:00

Ga mee naar Scherpenheuvel!

Op 3 september is het weer zo ver, na de coronaperikelen gaan we voor de 7e keer met onze pastorale eenheid naar Scherpenheuvel.

Om 14.00 u. is er gelegenheid tot kruisweg op de berg of vlak.

Om 15.00 u. is er eucharistie.

Vervoer

  • Je kan zelf gaan met de fiets of de auto.
  • Voetbedevaarders schrijven in bij Pastoor Jan op 0495/238546 Je krijgt bij hem alle info over vertrekplaats en route. Je kan terug met de bus van de pastorale eenheid aan 7.50 euro. (inschrijven hiervoor op 0485/308219)
  • Busbedevaarders schrijven in bij Pastoor Dirk op 0485/308219 en betalen 15 euro voor heen- en terugrit. De bus vertrekt om 10.00 aan de kerk van Ten Aard en houdt vervolgens halt aan Holven Elektrabel, Elsum Kerk, Oosterlo Perrekes, Zammel Kerk. We vertrekken terug in Scherpenheuvel om 17.00 u

Opgelet! Er is dit jaar GEEN warm middagmaal voorzien in groep. Iedereen kan rustig op zijn eigen tempo ergens iets gaan eten.

We hopen met velen te zijn om Onze Lieve Vrouw te groeten.

 

juni 24th, 2022|

Het vakantiekapelleke! De eerste groeten zijn er!

De zomer start en vele mensen vertrekken op reis! Zoals ieder jaar willen wij verbonden blijven met elkaar en dat ook in de zomermaanden! Misschien vind je in de vakantie wel een ideaal plaatsje ver weg of dichtbij om tot rust te komen, om wat stilte te zoeken en thuis te komen bij God. Geniet met volle teugen van de zomer en van elkaar!

Stuur je vakantieplekje (kapelleke, kerk, grot, kruisbeeld, …) door naar ons met wat info erbij en wij publiceren ze hier op de site. Je kan ze mailen naar [email protected] met mededeling ‘vakantiekapelleke’. Je kan ook een kaartjes sturen naar Kapelstraat 20, 2440 Geel!

Onder de deelnemers verloten we natuurlijk weer zoals iedere jaar een lekker flesje zomerse wijn.

Vakantie op ons eigen terras in Geel! Je moet niet ver weg gaan altijd!

“Bij deze kapel in de bergen boven Ermione (Griekenland) heeft men extra aandacht geschonken aan de wegmarkeringen. Hoewel de gelovigen niet het ‘rechte’ pad bewandelen, kunnen ze toch gemakkelijk de weg naar de Heer vinden. Nicódemus, de wijze leraar aan wie deze kapel gewijd is, staat boven klaar om hen daarbij te helpen.”

Zomerse groeten uit IJsland 13/06/2022 -Hallgrimskirkja Reykjavik  (Evangelische hoofdkerk)

 

juni 14th, 2022|

Enthousiaste vormelingen in Turnhout

“Dat is toch erg dat mensen niet meer in God geloven. Ik geloof daar wel in hoor, hoe kan je nu niet in God geloven?” Vreemd om dit uit de mond van een enthousiaste 12-jarige vormeling te horen, je staat dan even verbaasd stil bij wat je zelf gelooft. Durf ik dit zelf nog zeggen?

Ja, het was een kleine groep van een 30 – tal vormelingen die op het IJD-moment op Pinkstermaandag, samen met hun begeleiders nadachten over de Geest van Pinksteren… maar het enthousiasme werkte zo aanstekelijk. Het deed me denken aan de eerste kerk, waarin we uitvoerig lezen bij de Handelingen van de apostelen. Die kleine groep gelovigen die niet kan zwijgen, die vol van vuur de wereld wil enthousiasmeren met die Blijde Boodschap van Jezus. Onze 3 vormelingen van Geel gaven zich vol overgave over aan het gebeuren, werden stil, zongen over de Geest, maakten een gebed, …

“We zijn beter met z’n 3 hier dan met een hele groep die maar komt omdat het moet,” wist er eentje onder de middag kordaat te vertellen tegen mij, “ Met drie zo is fijner dan met meer die toch maar komen tegen hun zin.”

“Keep praying, blijf bidden” was de slogan van de voormiddag… Vertouw gewoon op God dat het verder gaat, misschien anders dan we gewoon zijn, misschien moeten we loslaten waar we nu nog zoveel zekerheid in vinden, maar… blijf bidden, en laat de Geest waaien… Dit enthousiasme van deze jonge mensen deel ik graag met jullie mee!

juni 6th, 2022|

Op bedevaart naar Beauraing

Na 3 jaar kunnen wij weer op bedevaart naar Onze Lieve Vrouw met het gouden hart van Beauraing. De bedevaart gaat door op woensdag 6 juli 2022. De autobus vertrekt om 08.00 u. aan de kerk van Elsum.

De bedevaarders betalen 25 euro voor de autobus.

Dit jaar zullen wij het middagmaal niet kunnen gebruiken in de Pellerin want op 6 juli zijn zij met vakantie.

Wie een warm middagmaal wil kan dit Bestellen. De prijs van het middagmaal is 25 euro.

Het warm middagmaal kan je op de dag zelf niet meer Bestellen.

Diegenen die het wensen  kunnen ook een pic-nic meenemen voor die dag .

Prijs van de bus: 25 euro.

Prijs van de bus en middagmaal 50 euro.

Voor alle informatie en Inschrijving: bel even met Jef Boonen 014 59 31 30

Wij wensen alle bedevaarders een gezegende bedevaart toe 

mei 25th, 2022|

We schitterden in de ommegang.

Zondag 15 mei was er de jaarlijkse Dimpna-ommegang. Na een prachtige viering in de kerk trokken we met de groep van de pastorale eenheid, samen met onze bisschop en 1450 andere mensen door de straten van Geel. Onze groep kreeg veel applaus! Geniet je mee?

Hieronder enkele foto’s van onze groep!

Anthony en Gianluca, klaar voor de start.

Wachten, wachten, wachten…

En dan waren we vertrokken…

Klik hier voor de ommegang!

Dimpna-ommegang 2022

 

mei 19th, 2022|

Moslims en kerkgemeenschap samen aan tafel

Afgelopen zaterdag vond in het pastoraal huis een iftarmaaltijd plaats met leden van onze pastorale eenheid en de moslimgemeenschap. Het werd een warme ontmoeting waar de journalisten van het Laatste Nieuws een mooi verslag van maakten.

Lees het zeker via onderstaande link.

https://www.hln.be/geel/moslims-en-kerkgemeenschap-kruipen-samen-aan-tafel-voor-iftar-verschillende-godsdienst-maar-toch-ook-veel-gelijkenissen-we-willen-misverstanden-uit-de-wereld-helpen~a2671594/

 

 

mei 4th, 2022|

Nieuwsbrief