Nieuws

Home/Nieuws
Nieuws2020-06-09T08:27:48+02:00

Vakantiekapellekes

Dag allemaal,

hier zijn we weer terug, voor het derde jaar op rij geloof ik: onze vakantiekapellekes! Ga je fietsen, wandelen, reizen, varen, vliegen, … en kom je ergens een mooi kapelleke tegen… stuur het gerust op naar onze site! (dirkvandenbroeck2@gmail.com). Zo voelen we ons ook in de zomer verbonden met elkaar en op het einde van de zomer verloten we weer een heerlijk flesje zomerwijn!

Hier een mooi beeld in het kapelleke van OLV van Fatima  – Booitshoekestraat, Booitshoeke ( Westhoek )

Toerisme in eigen land! We bezochten het Lam Gods in de St.-Baafskathedraal in Gent.

We kregen zonnige groeten uit Echternach (Luxemburg).

Ons eerste vakantiekapelleke komt van aan Sas 9! Je moet niet ver gaan om al een mooi tochtje te maken! Dank je wel!

Naast onze vele kapelletjes langs de straten in Geel, zijn er ook veel verborgen huiskapelletjes aan gevels. Vele mensen zorgen er voor dat Maria ook een plaats krijgt aan de gevel van hun huis. Dit mooie kapelletje vonden we, een beetje verborgen, op een fietstochtje langs Rauwelkoven. Via onze site een ode aan alle huiskapelletjes.

 

juni 26th, 2020|

Fijne vakantie voor onze communicanten en ouders

Beste ouders en communicanten,

Er was eens… corona,” zo zou ik dit berichtje willen beginnen. Jammer genoeg moet ik nog steeds beginnen met “ER IS EEN CORONAVIRUS IN DE WERELD”.

Onze pagina “communicanten online” verdwijnt, de laatst verzonden brieven staan vanaf nu bij “achtergrond” op onze site…

De afgelopen week had ik een gesprekje met Julie, een eerste communicant. “Pastoor Dirk,” zei ze, “Ik heb gewoon een heel jaar communie! Op de dag van de oorspronkelijke communie droeg ik mijn kleedje. In de zomer houden we een klein feestje en in september, als het mag, heb ik dan de mis, met kinderen van het 3e leerjaar, een andere klas!” En ook een vormeling vertelde me: “Cool, of nee gek misschien ook wel een beetje,… vormsel in het eerste middelbaar.”

Volgend werkjaar zitten onze kinderen allemaal in andere klassen, de groten gaan allemaal hun eigen weg naar een andere scholen, nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan, bestaande kunnen worden versterkt… Hoe mooi als we dit samen kunnen vieren met een fijne communieviering aan het begin van hun nieuwe werkjaar, wel daar gaan wij alvast voor…, anders dan we gewoon zijn, maar vol goede moed stapje voor stapje terug op weg naar morgen! Laten we alleszins hoopvol en met vreugde de beperkte mogelijkheden tegemoet zien.

We wensen jullie de blik van onze kinderen toe, met veel vragen, een lach en een traan, maar vooral open naar de toekomst…

Van harte in naam van alle catechisten en het team

Dirk (verantwoordelijke catechese in Geel)

 

juni 18th, 2020|

Terug samen vieren in onze kerken!

Beste allemaal,

Op 13 en 14 juni konden we eindelijk  terug vieren in onze kerken. Heel wat mensen hebben er op gewacht.

De twee kapellen (OPZ en Kapel Sas) zijn  te klein en er mogen te weinig mensen binnen – vandaar de beslissing om NIET te openen. We zouden te veel mensen naar huis moeten sturen en dat doen we niet graag.

Zaterdagavondvieringen

Punt: 17.30 u. met maximum 33 personen

Larum: 18.00 u. met maximum 49 personen

Oosterlo: 18.00 u. met maximum 30 personen

Winkelomheide: 19.00 u. met maximum 60 personen

Bel: 19.00 u. met maximum 32 personen

 

Zondagvieringen

Zammel: 9.00 u. met maximum 40 personen

Ten Aard: 9.00 u. met maximum 40 personen

Stelen: 9.30 u. met maximum 45 personen

St.-Dimpna: 9.30 u. met maximum 100 personen

Kapel O.P.Z.: GEEN VIERING

Elsum: 10.30 u. met maximum 60 personen

Holven: 10.30 u. met maximum 35 personen

St.-Amands: 11.00 u. met maximum 100 personen

Kapel Domein: GEEN VIERING

Vriendelijke groeten,

Het team van de PE

 

Weekdagvieringen

Op 15 juni starten we terug met de weekdagvieringen volgens het normale schema in Geel. Voor de weekdagvieringen gelden dezelfde regels en afspraken als bij de weekendvieringen!  Daarom zullen in Elsum en St.-Dimna de vieringen doorgaan in de grote kerk. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan.

maart 15th, 2020|

Kerkelijk ontbijt was weer fantastisch

Op zondag 8 maart genoten weer vele mensen van het overheerlijke ontbijt voor Broederlijk Delen in de kerk van Zammel. Het begon met een mooie eucharistieviering waar de vormelingen hun kruisje ontvingen voor het vormsel en waar Mamadou, gast van Broederlijk Delen uit Senegal ons toesprak. Hij riep op om positief te delen en mee te bouwen aan een mooie wereld met aandacht voor iedereen. Hij sprak een boodschap van hoop uit tegen onze vormelingen. Nadien werd er gezellig aangeschoven en was er tijd om verhalen te delen met elkaar. Een mooie som werd nadien overgemaakt aan Broederlijk Delen. Dank aan allen die deelnamen en organiseerden.

 

 

februari 28th, 2020|

Nieuwsbrief