Nieuws

/Nieuws
Nieuws2018-10-11T09:06:39+00:00

1e bijbelgroepje voor kinderen was succes!

Op zaterdag 6 oktober kwamen maar liefst 8 nieuwe kinderen naar Up to D’8!, ons bijbelgroepje voor kinderen. Na een korte kennismaking, luisterden we naar het verhaal van Jezus en de kinderen. We vertelden aan elkaar wat Jezus voor ons betekende en knutselden nadien allerlei mensen bij elkaar! Kom jij de volgende keer ook? Hou de agenda van onze site in het oog voor een volgende bijeenkomst!!!

sdr

oktober 11th, 2018|

Sponsoring van onze jongerendag

Beste parochianen, beste gelovigen,

 

Op 16 november organiseren we met de werkgroep gemeenschapsopbouw van onze Pastorale Eenheid HH. Dimpna en Gerebernus een geloofsdag voor jongeren van 14 tot 18 jaar.

Een tocht door Geel onder het thema: “Je bent niet alleen”. Ze zullen wandelen, spelen, luisteren, samen eten, musiceren en creatief knutselen, bezinnen en nadenken over levens- en zinvragen. De dag wordt afgesloten in het Sint Dimpnacollege met een aangepaste viering. (Meer info vindt men bij “Achtergrond)

De jongeren betalen voor het deelnemen aan deze dag 5 euro. We kunnen jammer genoegd de kosten hiermee niet dekken, daarom richten wij ons tot u. U kan ons helpen dit initiatief kansen te geven met geldelijke steun. Wij stellen 2 manieren voor.

 

  1. Een gift storten op rekening van de Pastorale Eenheid Geel BE06 7333 0923 5222 met vermelding Jongerentocht Geel. (brieven hiervoor liggen in de kerken en kapellen)

 

  1. Een geldelijke bijdrage deponeren in het mandje dat in elke kerk en kapel zal staan.

 

Met uw steun en met het enthousiasme van de vele gelovigen in Geel denken we dat dit kan lukken.

 

Dank voor elke bijdrage

oktober 8th, 2018|

Schoolvieringen

De afgelopen weken mochten we weer dankbaar vieren met vele leerlingen van verschillende lagere en middelbare scholen in Geel. Aan het begin van het nieuwe schooljaar, kwamen weer honderden kinderen en jongeren samen in 1 van onze kerken om stil te worden en stil te staan bij de waarden die zij in de school uitdragen. Ze mochten doorheen de stilte ook ervaren dat God met hen op weg wil gaan, een heel schooljaar lang. Van het Sint-Aloysius kregen we enkele mooie en stemmige foto’s doorgemaild! Dank aan alle leerkrachten en leerlingen voor hun inzet en we wensen hen allen een fijn schooljaar toe!

september 27th, 2018|

Hou onze agenda in de gaten!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwe activiteiten in onze pastorale eenheid? Hou onze agenda in de gaten en check hem regelmatig op onze site! Je vindt er alle dingen die op komst zijn in onze geloofskernen!

september 22nd, 2018|

Lancering van het jaarthema: “Je bent niet alleen”

In het weekend van 22 en 23 september lanceerden wij met onze pastorale eenheid in onze parochies ons jaarthema. Omdat we niet overal tegelijk aanwezig kunnen zijn met ons team, zal dit in elke parochies het weekend later gebeuren. Het team van de pastorale eenheid koos voor dit werkjaar het thema: “Je bent niet alleen.” Wij leven in onze wereld met heel veel mensen. Als christenen noemen wij ons kinderen van God, broers en zussen van elkaar. Dit houdt in dat God voor ons als een zorgende Vader is en dat wij zorg dragen voor elkaar, dat wij elkaar nabij zijn. Je bent niet alleen betekent niet voor iedereen hetzelfde. Sommige zullen zich goed in dit thema herkennen, ze voelen zich gedragen. Andere zullen een vraagteken zetten achter het thema: ze voelen zich alleen, en dat kan pijn doen. Aan ons om het komende jaar er aan werken dat iedereen zich thuis mag voelen, dat iedereen mag voelen “Je ben niet alleen!” De thema-homilie van dit weekend vind je bij “Achtergrond” op onze site.

 

 

september 22nd, 2018|

Nieuwsbrief