Nieuws

/Nieuws
Nieuws2019-06-15T09:13:53+02:00

Vakantiekapellekes!

Na het succes van vorig jaar, nodigen wij u uit om weer een leuke foto van een kapelleke naar onze website te sturen! Kom je ergens onderweg in de vakantie een kapelleke tegen, stuur het op naar dirkvandenbroeck2@gmail.com of stuur een kaartje naar Kapelstraat 20a, 2440 Geel. Uit de inzendingen trekken wij een zomerse winnaar!

Dit is de doopvont van de beroemde “Our Saviour’s Church” in Kopenhagen. Het is een Lutheraanse kerk. Vele vakantiegroeten.

Op onze zomerse daguitstap kwamen we dit kapelleke tegen aan de abdij van Averbode, vlak naast “Het Moment”.

Vele groeten uit het mooie Lourdes.

Hierbij een kapelleke van in Haybes, Noord-Frankrijk, op 20 km van Massembre.

Het kapelleke heet: “bidplaats voor de Zwarte Madonna.”

De kapelkekes die we zagen in de Eifel, waren al hele kapellen met telkens 20 tot 50 zitplaatsen, vergelijkbaar met de Groenenheuvel. Niet echt een kapelLEKE! 😉 Vakantiegroeten!

De parochie uit Holven ging op jaarlijkse fietsuitstap naar het draaiorgelmuseum in Voortkapel. Op de terugweg in Oevel kwamen ze dit kapelleke tegen langs de weg. Zonnige fietsgroetjes aan allemaal!

Het kapelletje stond indertijd aan een vroegere ingang van de hoeve Debandt in de Alloenestraat in Steenkerke Veurne. Door de aanleg van industrieterreinen  is zowel de hoeve als het kapelletje verdwenen. Het kapelletje is op een prieeltje op de kruising van de Zannekinlaan en de Berkenlaan in de wijk Nieuwstad te Veurne heropgebouwd.
Indertijd is daar een artikel in de krant het Wekelijks Nieuws over verschenen. Ik zelf heb dat kapelletje weten staan bij de  hoeve omdat ik opgegroeid ben op de Alonshoek die eveneens door de aanleg van industrieterreinen is verdwenen. Dat is in de periode 1974 – 1980 gebeurd.

Dit kapelletje kregen we toegezonden vanuit het mooie Löf aan de Moezel met alweer mooie en fijne vakantiegroeten!

In Denemarken vind je niet veel kapellekes, maar wel in elke kerk een kinderhoekje. Bovendien zijn er op de begraafplaatsen rond de kerk heel mooie parkjes per familie. Groetjes uit Denemarken.

Je hoeft niet ver te rijden voor een heerlijk uitstapje. In St.-Jozef Olen ontdekten we dit kapelletje naast ons terras met een heerlijk ijsje! Zonnige vakantiegroeten.

We krijgen vakantiegroeten uit Horst. Deze kerk was een gotische kerk tot ze gebombardeerd werd in de oorlog van 40 – 45. Nu staat er een mooie strakke kerk met veel overblijfselen van de oude kerk. Door de lichtinval van die dag leek het houten Mariabeeld in het midden net op een verschijning.

In de muur van een boerderij in Stavele vinden we bovenstaand kapelleke. We krijgen fijne vakantiegroeten uit de Westhoek!

Onze eerste zonnige groeten komen uit Imst in Oostenrijk. Naast het zwembad en de Sauna staat de mooie kerktoren tegen de achtergrond van de bergen! Zonnige groeten aan iedereen!

augustus 9th, 2019|

De Preekstoel

Onze buren uit Herentals nodigen ons weer uit op de Preekstoel. Elke dinsdag van juli en augustus om 20.00 u. in de kerk van St.-Waldetrudis. Er is orgelmuziek vanaf 19.30 u.

Wat betekent het voor mij als ik zeg : “Ik ben christelijk gelovig” ?
Negen sprekers nemen ons mee in hun persoon­lijk getuigenis. Creatief, gedurfd, spiegelend, actueel . . .
Elke spreker krijgt een half uur, niet meer en niet minder.
Nadien wordt u uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij om, samen met de spreker, bij pot en pint nog een tijdje na te kaarten.

Het volledige programma van dit seizoen vind je op http://www.heiligehuisjes.be

juni 24th, 2019|

Meesters in Situ in de St.-Dimpnakerk

Deze zomer kan je genieten van een Vlaams project: Meesters in Situ. Het opent deuren op 45 Vlaamse locaties (kerken, abdijen, begijnhoven enz.) waar schilderijen en retabels van Vlaamse meesters reeds eeuwen te bewonderen zijn op de oorspronkelijke plaats. In Geel staat het Dimpnaretabel in de Sint-Dimpnakerk in de kijker. Sommige locaties zijn uitzonderlijk open. Er is een pelgrimsboek gemaakt  met foto’s en omschrijving van elke locatie. Dit pelgrimsboek kan je aanvullen met stickers die je ter plaatse krijgt. Het is een ideale gelegenheid om toerist in eigen land te zijn en heel veel moois te ontdekken. Voor de Kempen zijn er ook 3 knooppunten fietsroutes uitgestippeld die telkens enkele locaties verbinden. In de Sint-Dimpnakerk of op de dienst toerisme kan je een flyer vinden (gratis) met alle locaties, de fietsroutes (gratis) en het pelgrimsboek (10 euro met pas). Meer info kan je ook vinden op http://www.vlaamsemeestersinsitu.be

De Sint-Dimpnakerk is te bezoeken op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00u. en 17.00u.

juni 13th, 2019|

Op bedevaart naar Beauraing

Op woensdag 3 juli gaan wij op bedevaart naar Beauraing. Het thema van de bedevaart is: “Ik heb iets te zeggen aan ieder van u” Onze bisschop Mgr. Johan Bonny, zal deze bedevaartsdag voorgaan. De bedevaart begint om 11.00 u. met een eucharistie in de basiliek. Je kan picnic meenemen ofwel het middagmaal gebruiken in de taverne: “Le Pelerin”  Na de middag wordt er in de tuin het verhaal van de verschijningen verteld. Er is ook een verzoeningsviering met biechtgelegenheid. De dag wordt afgesloten met een eucharistisch lof. We vertekken die dag om 08.00 u. aan de kerk van Elsum. Prijs voor de bus en het bedevaartsboekje is 23 euro. Alle info en inschrijving voor deze bedevaart via Annie Verachtert tel. 014/59 31 30

juni 5th, 2019|

Nieuwsbrief