Op dinsdag 15 oktober 2024 gaan we weer op reis met onze pastorale eenheid. Na een mooie reis door de werkgroep diaconie, mogen we dit jaar vanuit de “Catechese en Verkondiging” een blik werpen op iets moois en nieuws. Ga jij mee op ontdekking?

In de voormiddag trekken we naar Genk. Op de oude terreinen van de Zoo van Zwartberg staat “La Biomista”, een kunstproject om te doen met een gids. Een wandeling op de duizenden gemakjes van maximum 1.7 km over verharde weg, voor iedereen toegankelijk. We laten ons onderdompelen in een wereld die we niet kennen, die ons aan het nadenken zet. Een kunstenaar die op zijn manier probeert te bouwen aan een nieuw project… Voor of tegen die moderne kunst? Dat maakt het net zo boeiend!!!

’s Middags gaan we eten in het “volkstehuis” te Hasselt, een sociaal restaurant waar iedereen welkom is en waar we zo ook weer de minsten onder ons kunnen steunen.

In de namiddag gaan we dan even op bezoek bij de buren, niets spectaculairs maar wel een boeiend verhaal om eens te horen hoe ze het in een ander bisdom aanpakken. We bezoeken het bisdom Hasselt in het pastoraal centrum. Een bezinningsmoment in de kapel, een stukje geschiedenis over het vroegere seminarie met een filmpje, een blik in de theologische bibliotheek, een bezoekje aan de winkel, een wandeling op het brevierpad van de seminaristen, een lekker kopje koffie en een boeiend verhaal hoe vandaag de jeugddienst, de dienst van het onderwijs, de roepingen allemaal in 1 huis proberen te bouwen aan de kerk van morgen…

Natuurlijk doen we dit alles met de bus… en willen we zo spoedig mogelijk weten hoeveel deelnemers er zijn. Schrijf je dus nu al in … meer info volgt spoedig. De prijs bedraagt 50 euro voor de hele dag, eten en drinken tijdens de maaltijd ’s middags inbegrepen. Voor wie de prijs een probleem zou zijn, geen zorgen… iedereen kan mee. Inschrijven kan bij pastoor Dirk via [email protected] of gewoon even je naam en adres opgeven aan hem… Betaling volgt later als alles wat concreter is.