Binnenkort is het weer Kerstmis. Traditiegetrouw zetten wij ons met onze pastorale eenheid weer in om het vredeslicht uit Bethlehem te verspreiden. Op deze pagina kunt u meer naar onder zoals elk jaar weer het verhaal van het vredeslicht volgen! Wij werken samen met http://www.vredeslicht.be

Op 17 november werd dit jaar het vredeslicht ontstoken in de geboortegrot van Bethlehem. Het internationale kerstsymbool werd vanwege de oorlogssituatie in het Heilig Land door een christelijk kind uit Bethlehem meegebracht uit de grot van Jezus’ geboorte. De 12-jarige Pillar Jarayseh stak het licht aan.

(c)  OTS – ORF

Het licht werd vervolgens – vanwege het beperkte vliegverkeer naar Tel Aviv – naar Amman  gebracht en van daaruit met een vliegtuig van Austrian Airlines naar Oostenrijk werd gevlogen.

De 10-jarige Michael Putz uit Steyr, ORF-vredeslichtkind van 2023, nam het licht in ontvangst op de luchthaven in Wenen-Schwechat. Er waren tal van prominenten aanwezig.

(c) OTS – ORF

Staatsgouverneur Thomas Stelzer: “Ik ben blij dat we dit jaar onder moeilijke omstandigheden het licht van de vrede hebben kunnen brengen. De vredesboodschap is relevanter dan ooit en een taak voor ons allemaal om er dag na dag voor te werken en op te komen. Met het Vredeslicht brengen we cohesie, solidariteit en hoop op de voorgrond.”

(c) OTS – ORF

De behulpzame tienjarige leerling uit Steyr werd gekozen vanwege zijn inzet voor de padvinders, de jonge brandweer en de misdienaars. “Ik ken het vredeslicht al vanaf jonge leeftijd, omdat het bij ons thuis hoort bij Kerstmis.”

Op zaterdag 2 december keken we met velen naar het jaarlijkse “Adventsfest der 100000 lichter”. De show werd rechtstreeks uitgezonden vanuit de Duitse stad Sühl. Deze stad met 35.000 inwoners is gelegen in de deelstaat Thuringen en situeert zicht ongeveer 100 km ten noorden van Nürenberg. DJ Ötzi mocht dit jaar het vredeslichtlied zingen en vredeslichtkind Michael Putz ontstak het licht.

Het licht zal zich vanaf nu verspreiden over de hele wereld, net zoals elk jaar. Wij ontvangen het ook in Geel.

Normaal gezien zal het vredeslicht in Geel aankomen gedurende de avond van maandag 11 december. Wij houden het ter beschikking van mensen, die het verder willen doorgeven, maar op zaterdag 16 december 2023 ontvangen wij het officieel in onze stad.
Die zaterdag bieden wij het aan onder de toren van de centrale St.-Amandskerk van 14.00 tot 16.00 u. Wij verwelkomen iedereen die het licht wil meenemen en desnoods verder wil uitdragen.
Een vredeswens kan iedereen er meenemen en ook een kaarsje, dat aan de originele lamp kan worden aangestoken.
Achteraf kunnen de mensen op onze website meedelen in welke straat hun eigen adres of een ander) hun lichtje gebrand heeft, een boodschap aan de brede gemeenschap. Op onze website zullen wij lichtjes laten branden in de straten die ons gemeld  worden. Om 16.00 is er een vredeswake in de kerk waar onder meer onze burgemeester, middenveldorganisaties,… een korte vredesboodschap zullen brengen. Laat weten waar jij thuis het lichtje brandt via [email protected]

Het vredeslicht kan ook meegenomen worden vanuit de Kerstvieringen in alle Geelse kerken op 24 en 25 december.
Breng het vredeslicht van Bethlehem bij zoveel mogelijk mensen in zoveel mogelijk straten van Geel!
Vrede voor iedereen!