Dag Leen, Rita, Francis, Marc, Frans en Jan van de werkgroep Diaconie

 

Normaal gezien zorgt de Postpiet voor het verzorgen en beantwoorden van alle brieven. Maar toen ik mijn grote boek las wat jullie met werkgroep Diaconie allemaal gedaan hebben kon ik niet anders dan zelf een brief aan jullie te richten.

Het begon allemaal in juni toen Tinne van Gelijke kansen een bezoek bracht aan jullie vergadering. Jullie zochten een project dat jullie samen zouden kunnen waarmaken. Aan suggesties geen gebrek want Tinne schreef verschillende bladzijden vol op het grote bord.

In de werkgroep werd er nagedacht over wat ze zouden kiezen. Het was moeilijk tot Tinne jullie voorstelde om een project te doen rond Sint Niklaas. Ik vond het fantastisch, vele bladzijden vol mogelijkheden en jullie kozen voor mij. Ik was zo benieuwd hoe jullie dat gingen aanpakken, en daarom volgde ik jullie in alle stappen die jullie samen hebben ondernomen.

Weten jullie nog die eerste vergadering: Hoe geraken wij aan mooi speelgoed, Hoe verwittigen wij de ouders dat ze mogen komen om speelgoed te kiezen, waar vinden wij een onderdak om het speelgoed te stokkeren, een plaats om het speelgoed mooi te presenteren en bij speelgoed voor de Sint hoort daar ook Sintsnoep bij? Het eerste werk was ouders en kinderen uitnodigen om speelgoed binnen te brengen. Jullie stelden je de vraag of de brieven wel waren toegekomen bij de ouders. Dankjewel scholen van Geel om de info door te geven.

Tijd brengt raad, zeg ik dikwijls tegen zwarte Piet, en bij jullie was dat ook zo. De plaatselijke kern van Holven stelde twee lokalen ter beschikking. Eén lokaal waar kinderen en ouders het speelgoed binnenbrachten, en waar het werd nagekeken. Nadien kreeg al het speelgoed een plaats in het kapelleke. Jullie ontvingen zoveel speelgoed dat jullie nog enkele mensen moesten bijvragen, om alles mee te controleren. Staf stak nieuwe batterijen waar nodig en keek of alles goed werkte.

Als Sint zeg ik dikwijls tegen de kinderen dat ze mogen snoepen maar ook dat ze nadien hun tanden moeten poetsen. Ja, heel veel mensen brachten jullie Sint snoep. Er waren dozen vol chocolade figuurtjes, chocoladecentjes, zelfs een bisschopsstaf gevuld met heerlijke snoepjes. Een grote dankjewel is er ook voor MIN die ook hun steentje hebben bijgedragen.

De ouders werden uitgenodigd via de dienst gelijke kansen en stuurden een sms naar Leen  als ze zouden komen, Stilaan viel alles in de plooi, nu alleen nog wachten tot 13 november.

Het was schitterend weer die dag. Mensen kwamen langs, soms ook kinderen, ze kozen, kregen een zak snoep mee en ging blij naar huis. Marc keek op zijn lijst en hield alles goed bij.  Rita, Francis, Leen, Nacera, Ria,  Frans, en Jan zorgden ervoor dat alles rustig verliep in de winkel., Eric zorgde ervoor dat iedereen snoep meekreeg. Jullie hebben die dag heel wat blije gezichten en gezichtjes gezien, en dat maakt de Sint ook zo blij, want dat is mijn taak en ook jullie taak: “Kinderen en ouders blij maken.”Op 19 november kwam er ’s morgens om 9.00 u. nog een aantal mensen langs. Dan ging de winkel dicht. Er was nog speelgoed over, dat brachten jullie  naar Meerhout waar het die dag inzameling was voor “Het huis van het kind.” Wees dus gerust, dat komt ook  allemaal terecht.

Tijdens, jullie werkzaamheden is onze fotopiet jullie komen fotograferen, ik heb de foto’s al ingeplakt in mijn grote Sint boek. Toen ik dat aan het doen was, moest ik plots denken aan die bekende Vlaamse zanger, Louis Neefs. Die zong als ik ooit een vijf minuutjes tijd heb. Wel als ik ooit eens vijf minuutjes tijd heb, breng ik jullie wel eens een bezoekje, want mijn dankbaarheid voor jullie werkgroep is groot.

Op de laatste vergadering hoorde ik dat jullie voor oktober 2023 een reis moeten uitwerken, ik dacht zo direct, kom maar naar mijn kasteel in Spanje daar is plaats genoeg, maar dat is natuurlijk wat ver voor een dagreis.

Beste werkgroep nogmaals dankjewel, ik wens jullie nog veel succes met jullie volgende projecten, want in de Barmhartige stede is nog veel te doen. Ik zal Dimpna en Gerebernus jullie groeten overbrengen als ik weer in de hemel ben, het ga jullie goed

 

Ik voeg de foto van fotopiet erbij.

Vredevolle groet

Sint