Het is al twee maanden sinds wij, Paters Spiritijnen, in de PE van de HH Dimpna en Gerebernus in Geel gekomen zijn. Onze eerste indruk en terugblik aan die maanden is vol van dankbaarheid. Wij voelen ons thuis en beginnen deel te nemen aan de pastorale activiteiten binnen de Pastorale eenheid.

Wij zijn zeer dankbaar aan het PE-team en aan de parochianen van verschillende parochies die ons geholpen hebben om thuis te komen in Geel. Vanaf het moment dat het bekend was dat wij naar Geel zouden komen voelden wij al de warmte van de teamleden.  Zij nodigden ons uit voor de bijeenkomsten en bereidden alles voor om ons te verwelkomen. Samen met hen keken wij vanaf toen uit naar die dag van de verhuizing. Maar eerst was er een verrassende poetsen beurt aan onze toekomstige woningen gepland. Natuurlijk kan de verhuizing niet op een dag gebeuren. Er zit zoveel erop en eraan dat geregeld moet worden. Na een woningplaats voorzien en gezien te hebben moet er contact opgenomen worden met de verhuizing maatschappij. Het laden en afladen van de meubelen op de dag zelf, de inrichting ervan ter plaatse moeten ook op voorrand goed gepland worden. Je vergeet niet je in de nieuwe gemeente te laten inschrijven op het juist adres waar je gaat wonen. De woning en je inboedel moeten ook verzekerd worden en daarvoor heb je een verzekeringsmaatschappij nodig. Wij wisten niet waar wij mee moesten beginnen. Dankzij de aanwezigheid, nabijheid en steun van het PE-team en de deskundige parochianen is dit alles snel verlopen. Alles wat wij nodig hadden kregen wij gratis van liefdevolle mensen. Zo veel keren hebben wij sommigen opgebeld om te komen kijken wat bij ons niet in orde was. Zij kwamen meteen ons helpen zonder daarvan moe te worden of ons lastig te vinden.

Na een korte tijd waren wij al uitgenodigd om kennis te maken en feest te vieren met verschillende verenigingen. De KWB van St. Amands nodigde ons uit op hun jaarlijks feest. Daar hebben wij met hen gesproken en zij hebben ons een zeer lekkere maaltijd aangeboden. Een paar weken daarna kwam de welkom viering van 3 oktober. Wat een mooi feest dat wij nooit vergeten zullen! Zo goed en zorgvuldig voorbereid van de eucharistie rond het thema; “Barmhartigheid naar de receptie van “Warm-hartigheid” waar de Harmonie Band voor goede muziek zorgde. Wij voelden ons toevertrouwd, welkom en verbonden met de gemeenschap die blij was om ons te ontvangen. Beste team en parochianen, hartelijk dank voor de warmhartigheid waarmee jullie ons verwelkomd hebben. Wij hadden het aan iedereen persoonlijk moeten zeggen maar omdat wij de wegen nog niet goed kennen zou het te lang duren voor dat wij naar jullie toe komen. Daarom danken wij jullie gezamenlijk langs deze eenvoudige manier van schrijven.

Wij zijn in Geel gekomen, wij voelen ons thuis en kijken er naar uit om met meer mensen banden van verbondenheid te mogen leggen en in Geel lang te mogen blijven.

Hartelijk dank voor alles, vanwege P. Vincent Mutebi en P. Paulin Horosidy.