Klik op de foto en lees het hele artikel!

Hoi eerste communicanten en vormelingen, mama’s en papa’s! Wij willen jullie niet vergeten. Via onze site en de mail blijven we verbonden met elkaar! In deze tijd, waarin de voorbereiding op de communies niet loopt zoals normaal laten we jullie niet in de steek! Elke week zetten we met plezier een klein opdrachtje op de site.  Zo blijven we verbonden met elkaar tot aan jullie grote dag.

 

Een bezinningsboekje voor onze communicanten

Hoi,

Het wordt stilaan zomer, nog enkele weken school en twee maanden vakantie staan voor de deur, misschien een beetje anders dan anders, maar hopelijk toch even fijn.

Wij willen graag weer graag een steentje bijdragen om Jezus niet te vergeten. Graag sturen we een bezinningsboekje naar de communicanten die er om vragen… een klein boekje, met een leuk gedicht, een tekstje, … voor als het eens moeilijk gaat, voor ’s avonds, voor ’s morgens, voor in de auto of gewoon als jij het wil!

We hebben er wel wat in voorraad, dus … voor wie wil… mail de naam van je communicant samen met het adres gewoon door en wij sturen het op! (zolang de voorraad strekt!)

dirkvandenbroeck@pastoraleeenheidgeel.be

Vermeld wel even ‘Bezinningsboekje’.

 

Opdrachtje van 1 juni tot 7 juni

Hoi,

vrienden van Jezus, christenen, zijn mensen die aandacht hebben voor elkaar. Dat is niet altijd gemakkelijk. Aandacht hebben voor je vrienden, voor je familie is misschien wel leuk, maar kijk jij ook naar mensen die je niet zo goed kent? Heb jij ook aandacht voor mensen die je niet zo leuk vindt? Speel jij altijd met je vrienden of kijk je soms ook naar iemand die alleen staat?

In het verhaal van de Barmhartige Samaritaan dat Jezus ooit vertelde, laat hij zien dat wij aandacht moeten hebben voor elkaar, voor iedereen, voor mensen in nood en bovendien geeft Jezus zelf het voorbeeld. Hij wordt onze vriend, onze naaste. Hij staat ons bij, helpt ons steeds…

Ken jij het verhaal nog? Kijk hieronder naar het filmpje en vertel het verhaal nog eens na!

 

het verhaal van de Barmhartige Samaritaan

 

De verhalentrommel!

Een dagje regen? Een momentje van verveling? Duik samen met Pastoor Bart van de kathedraal in de verhalentrommel en ontdek ongekende en nieuwe bijbelverhalen! Klik snel hier onderaan!

De Verhalentrommel

 

Uitstel eerste communie en vormsel (update van 13 mei)

Beste  ouders, beste vormelingen en eerste communicanten,

Vele ouders vragen ons naar de data voor de vervangende communievieringen, en wij begrijpen dit volkomen.

De data zijn er echter nog niet en zullen zeker niet duidelijk zijn voor 8 juni, gezien de toestand in ons land en de rest van de wereld week per week verschilt en evolueert. Het heeft dus geen zin om al te speculeren of te mailen of telefoneren naar de catechisten.
Voor de data hangen wij volledig af van de burgerlijke overheid en de Belgische bisschoppenconferentie. Zij zijn regelmatig in overleg met elkaar. Ook de bisschoppen volgen natuurlijk de maatregelen van de overheid.
Van zodra we de communiedata hebben, zullen we deze zo snel mogelijk communiceren naar iedereen per mail en via onze website. Dank voor jullie begrip.