Verslag vormelingendag 10 maart

2018-03-12T17:08:52+00:00maart 12th, 2018|

Om kwart na 1 kwamen de eerste vormelingen stilletjes binnengedruppeld in de zaal van Sint – Amands. Aarzelend zochten ze hun plaatsje en de groepjes werden gevormd. Om 13.25 kwamen de vormelingen van Bel aan met allemaal een hesje van Broederlijk Delen aan. De andere vormelingen hadden nu ook wel door dat er iets ging gebeuren. Na het welkom en de inleiding door Dirk kreeg iedereen dan een mooie vest van Broederlijk Delen, want we wilden ons laten zien! Een hele namiddag stonden we stil bij Oeganda!

Met onze hesjes aan gingen we op weg: vormelingen uit Bel, Sint – Amands, Sint – Dimpna, Holven, Elsum, Oosterlo en Zammel. Een deel van de activiteiten gingen door in de parochiezaal en de anderen in de kerk van Sint – Amands, op de markt of in de wereldwinkel. In de Sint – Amandskerk kon men bij Chris zijn opdracht gaan afhalen en daarna aan de slag! Tekeningen maken op de markt rond Broederlijk Delen, Foto’s trekken, petities laten tekenen, bezoek aan de wereldwinkel, Spelen met de chiro van Punt, Collages maken met Lieve, een zoektocht met Marcel, gedichten schrijven, … het kon niet op!

Elke activiteit had natuurlijk iets te maken met Oeganda of Broederlijk Delen.

In de parochiezaal werd er vooral geluisterd. Een getuigenis over gelovig zijn door Astrid of Nick, een Broederlijk Delen spel met Mon en natuurlijk werd ook de volksdans aangeleerd die we al enkele jaren gebruiken om op het einde onze actie zichtbaar te maken!

Tussendoor was er een koekje en drankje en om 16.00 trokken we naar de markt. De leiding van de chiro van Elsum zorgde er daar voor dat onze dans een groot succes werd!

Het  werd weer een enorm leuke dag! Dank aan alle helpers!