Gedurende de hele veertigdagentijd volgen wij hier mee! Kom af en toe eens langs!

5e zondag van de veertigdagentijd: “Wij worden op-standig”

Een beetje later dan zondag, maar wij zijn aan het opstaan! We kijken samen uit naar Pasen en gaan een intenste goede week tegemoet. We hopen je te mogen verwelkomen in onze vieringen om samen mee op weg te gaan! Dank aan iedereen voor jullie gulle giften bij Broederlijk Delen! Het was een mooi actie.

4e zondag van de veertigdagentijd: “Wij zien het alternatief”

Ja, er is een alternatief. Een andere samenleving is mogelijk. Er is licht voor onze wereld. Jezus laat de blindgeborene kijken met nieuwe ogen: zien wat werkelijk is. Crisissen zijn keuzemogelijkheden die toekomst openen en perspectief bieden. In Rwanda volgde Chantal een opleiding in ondernemerschap en runt nu haar eigen naaiatelier. Zij werkt te plaatse aan de toekomst, met mensen en middelen van daar, gesteund door Broederlijk Delen. Er zijn alternatieven voor een mooiere wereld!  Ook de Messiaanse beweging was 2000 jaar geleden zo’n alternatief. Hij die is gaan kijken, wordt lid van deze beweging, is leerling van Jezus. En wat doen wij, leerlingen van Jezus? Willen wij de alternatieven zien of blijven we steken in ons eigen ik?

De koffiestop van Elsum bracht meer dan 180 euro op! Dank je wel…

Het kerkelijk ontbijt in Zammel was goed voor meer dan 650 euro! Dank je wel…

 

3e zondag van de veertigdagentijd: “Wij erkennen ieders stem!

Johannes tekent Jezus als de Messias die gans Israël verenigt. Daarom gaat ook hij ongebaande
wegen. Bij de bron van Jakob ontspint zich een gesprek tussen Jezus en een Samaritaanse. Ongezien en ongehoord zowel voor Samaritanen als Joden. Durven ook wij ongebaande wegen gaan?

Dank je wel aan iedereen die onze koffie-stops passeerden! Op de markt verzamelden we meer dan 350 euro en ook op de school in Ten Aard was het een groot succes! Dank je wel voor je steun aan Broederlijk Delen!

Met 43 gezinnen van vormelingen maakten we er op 11 maart een fijne namiddag van voor Broederlijk Delen. We trokken naar drie locaties in de stad en maakten er een leerrijke namiddag van die eindigde met een lekker drankje in de wereldwinkel. Dank voor jullie enthousiasme!

Onthaal door de catechisten.

Sterke getuigenis in de St.-Dimpnakerk

Creatief aan de slag rond de aarde in het SAG

Film over Broederlijk Delen  in de zaal van St.-Amands

Samen op weg dan naar de Wereldwinkel, een geslaagde namiddag met dank aan iedereen!

 

2e zondag van de veertigdagentijd: “Wij krijgen inzicht”

In de lezing van dit weekend horen we over Abraham. Zoals Abraham, je weet wel die van ‘trek weg uit je land, je stam en familie’ de vraag krijgt om naar het land te trekken dat God hem zal tonen. Dat beloofde land is beter te verstaan als een nieuwe toekomst die mensen tot hun recht laat komen en de lange tocht ernaartoe de weg om hieraan te werken. Het land van belofte daagt aan de eigen horizon. Abraham ziet in dat hij op tocht moet gaan om zijn leven nieuwe zin te geven. In het evangelie trekt Jezus samen met enkele leerlingen de berg op. Tijd voor bezinning, voor verheldering. Tijd voor gesprekken met Mozes en Elia. Ondanks de vooruitzichten op lijden en dood, mag alles even in het heldere licht komen staan. Om met nieuwe moed de berg af te gaan. Welke inzichten in ons leven krijgen wij in deze veertigdagentijd? Nemen wij voldoende tijd voor bezinning en verheldering?

Op maandagavond is er na de eucharistie van 18.30 Stille aanbidding voor het Heilig Sacrament in de kerk van Elsum. Een half uurtje stil worden en bezinnen op weg naar Pasen, een aanrader! Van harte welkom!

 

1e zondag van de veertigdagentijd: “Wij maken een keuze”

Met Broederlijk Delen willen wij werk maken van een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Door
samen te werken, overal ter wereld, is dat mogelijk. Als 25% van de mensen ervoor kiest om te
delen en herverdelen, is dat genoeg om het 100% anders te doen. In Afrika, Latijns-Amerika en hier
bij ons gaan veel mensen die weg al en zijn volop actief in de 25%-revolutie.
Ook wij die elke zondag samenkomen om te luisteren naar Gods woord, het brood te breken
en het leven te delen zijn reeds deel van die 25%. Ook wij veranderen de wereld!

We nodigen je in deze veertigdagentijd uit om eens langs te komen in 1 van onze weekdagvieringen!

Maandag- en donderdagmorgen om 8.30 in St.-Dimpna

Maandag- en vrijdagavond in Elsum om 18.30

Dinsdag -, woensdag en vrijdagavond in St.-Dimpna om 18.30

Zo bereiden we ons samen voor op Pasen door te luisteren naar Gods woord en brood en beker samen te delen.

 

Aswoensdag – “Wij horen de oproep!”

Met een heel mooie aswoensdagviering in de kerk van St.-Dimpna, zijn we gisteren de veertigdagentijd gestart. We wensen iedereen van harte toe dat het een tijd van inkeer en gebed mag zijn, een tijd van ommekeer en engagement. We bereiden ons voor op Pasen, op het feest van de verrijzenis.

Ook de start-avond van Broederlijk Delen was weer een succes! Voor de pauze was er een uiteenzetting over de geschiedenis en evolutie bij Broederlijk Delen. Na de pauze zoemden we in op de spiritualiteit van Broederlijk Delen.

De wereldwinkel verkocht de ganse avond weer eerlijke producten! We zijn goed gestart!