Ons laatste vakantiekapelleke (eerste foto onder deze tekst) komt uit de parochie in St.-Jozef Olen en kwamen onze fietsers tegen op de Keizer Karelroute! Van harte dank aan alle inzenders! En de zomerse winnaar is het parochieteam van Holven dat hun jaarlijkse fietstocht organiseerde naar Voortkapel! U ontvangt een lekker flesje zomerwijn! Proficiat!

 

Uit St.-Anna Ter Muide bij Sluis kwamen zonnige vakantiegroeten!

Uit Manderscheid centrum en de omgeving in Duitsland kregen we deze twee mooie kerken door. Zonnige vakantiegroeten erbij!

Dit is de doopvont van de beroemde “Our Saviour’s Church” in Kopenhagen. Het is een Lutheraanse kerk. Vele vakantiegroeten.

Op onze zomerse daguitstap kwamen we dit kapelleke tegen aan de abdij van Averbode, vlak naast “Het Moment”.

Vele groeten uit het mooie Lourdes.

Hierbij een kapelleke van in Haybes, Noord-Frankrijk, op 20 km van Massembre.

Het kapelleke heet: “bidplaats voor de Zwarte Madonna.”

De kapelkekes die we zagen in de Eifel, waren al hele kapellen met telkens 20 tot 50 zitplaatsen, vergelijkbaar met de Groenenheuvel. Niet echt een kapelLEKE! 😉 Vakantiegroeten!

De parochie uit Holven ging op jaarlijkse fietsuitstap naar het draaiorgelmuseum in Voortkapel. Op de terugweg in Oevel kwamen ze dit kapelleke tegen langs de weg. Zonnige fietsgroetjes aan allemaal!

Het kapelletje stond indertijd aan een vroegere ingang van de hoeve Debandt in de Alloenestraat in Steenkerke Veurne. Door de aanleg van industrieterreinen  is zowel de hoeve als het kapelletje verdwenen. Het kapelletje is op een prieeltje op de kruising van de Zannekinlaan en de Berkenlaan in de wijk Nieuwstad te Veurne heropgebouwd.
Indertijd is daar een artikel in de krant het Wekelijks Nieuws over verschenen. Ik zelf heb dat kapelletje weten staan bij de  hoeve omdat ik opgegroeid ben op de Alonshoek die eveneens door de aanleg van industrieterreinen is verdwenen. Dat is in de periode 1974 – 1980 gebeurd.

Dit kapelletje kregen we toegezonden vanuit het mooie Löf aan de Moezel met alweer mooie en fijne vakantiegroeten!

In Denemarken vind je niet veel kapellekes, maar wel in elke kerk een kinderhoekje. Bovendien zijn er op de begraafplaatsen rond de kerk heel mooie parkjes per familie. Groetjes uit Denemarken.

Je hoeft niet ver te rijden voor een heerlijk uitstapje. In St.-Jozef Olen ontdekten we dit kapelletje naast ons terras met een heerlijk ijsje! Zonnige vakantiegroeten.

We krijgen vakantiegroeten uit Horst. Deze kerk was een gotische kerk tot ze gebombardeerd werd in de oorlog van 40 – 45. Nu staat er een mooie strakke kerk met veel overblijfselen van de oude kerk. Door de lichtinval van die dag leek het houten Mariabeeld in het midden net op een verschijning.

In de muur van een boerderij in Stavele vinden we bovenstaand kapelleke. We krijgen fijne vakantiegroeten uit de Westhoek!

Onze eerste zonnige groeten komen uit Imst in Oostenrijk. Naast het zwembad en de Sauna staat de mooie kerktoren tegen de achtergrond van de bergen! Zonnige groeten aan iedereen!