De zomer start en vele mensen vertrekken op reis! Zoals ieder jaar willen wij verbonden blijven met elkaar en dat ook in de zomermaanden! Misschien vind je in de vakantie wel een ideaal plaatsje ver weg of dichtbij om tot rust te komen, om wat stilte te zoeken en thuis te komen bij God. Geniet met volle teugen van de zomer en van elkaar!

Stuur je vakantieplekje (kapelleke, kerk, grot, kruisbeeld, …) door naar ons met wat info erbij en wij publiceren ze hier op de site. Je kan ze mailen naar [email protected] met mededeling ‘vakantiekapelleke’. Je kan ook een kaartjes sturen naar Kapelstraat 20, 2440 Geel!

Onder de deelnemers verloten we natuurlijk weer zoals iedere jaar een lekker flesje zomerse wijn.

 

Even een rustpauze op onze tocht met de fiets bij de kapel van Sint Job…

We fietsten van onze zoon in Glabbeek terug naar huis en hebben daar een kaarsje aangestoken …Hopen er nog vaak langs te komen ! Groetjes uit Budingen.

Weerom groeten uit Frankrijk, Chartres deze keer.

Er kwamen groeten uit Amiens in Frankrijk.

Er kwamen groeten uit Steenkerke waar er in de kerk een mooie expo is met werk van Willem Vermandere.

We kregen groeten uit Gistel vanuit de gemeenschap “Moeder van Vrede”.

Dit weinig onderhouden, maar sympathieke kapelletje vonden onze kleinkinderen tijdens een geocache-tocht in Mol Rauw. Groetjes van daaruit!

We gingen wandelen in de mooie priorij van Corsendonck. Hoewel dit nu een hotel is en congrescentrum, is de oude structuur van de priorij bewaard gebleven. Groetjes!

Gekocht in Gmund, verstuurd vanuit Innerkremz, Karinthië. Vele groeten uit Oostenrijk.

Op vakantie zijn kan ook thuis, gewoon in Geel – Bel. Grasduinend in de kast zenden we u enkele beeldekens van O.L.Vrouw. Mijn schoonmoeder, ouders en broer hadden een grote Maria-verering. Samen bezochten we vele bedevaartplaatsen zoals Oostakker, Maldegem Kleit en nog zoveel anderen. Er werden veel foto’s gemaakt en prentjes verzameld. Deze prentjes zijn mooie herinneringen.

Vanuit Bauraing doen we de groeten vanop een mooie bedevaartsdag.

Groeten uit Tours in Frankrijk.

Groeten uit Saint-Jean Pied Port in Frankrijk.

Gerestaureerde St.-Pieterskerk… groeten uit Leuven.

Groeten uit Esguelbecq Noord Frankrijk . Daar is de grootvader van mijn grootvader geboren.

Vakantie op ons eigen terras in Geel! Je moet niet ver weg gaan altijd!

“Bij deze kapel in de bergen boven Ermione (Griekenland) heeft men extra aandacht geschonken aan de wegmarkeringen. Hoewel de gelovigen niet het ‘rechte’ pad bewandelen, kunnen ze toch gemakkelijk de weg naar de Heer vinden. Nicódemus, de wijze leraar aan wie deze kapel gewijd is, staat boven klaar om hen daarbij te helpen.”

Zomerse groeten uit IJsland 13/06/2022 -Hallgrimskirkja Reykjavik  (Evangelische hoofdkerk)