Geslaagde daguitstap!

2019-03-23T21:21:28+00:00maart 23rd, 2019|

Om 5 voor tien was iedereen aan het station van Geel om op 23 maart met picknick en veel goede moed te vertrekken naar Antwerpen. Onze pastorale eenheid trok voor de eerste keer op uitstap!

Zoals in de goede oude tijd, werd het mede dankzij de werken op de lijn van Herentals naar Lier, een echte Trein-tram-busdag! Maar dat lieten we niet aan ons hartje komen. We keuvelden er dan ook vrolijk op los en leerden elkaar beter kennen.

Onder leiding van onze gids Jan trokken we na aankomst te voet verder naar de prachtige St.-Pauluskerk voor een fijne namiddag die begon met een heerlijke picknick in de Crypte. Het onthaal door de mensen van de parochie daar was hartelijk! Na de korte bezinning smaakten de boterhammetjes heerlijk!

Tijdens de maaltijd ontdekten we al dat er onder onze voeten vreemde wezens lagen… maar niet getreurd, want onder leiding van twee zeer deskundige gidsen gingen we na de maaltijd in twee groepen rond in deze prachtige kerk! De ene groep kreeg uitleg van de pastoor en de andere van de voorzitter van de kerkfabriek. Het werd een heel boeiend anderhalfuur!

Deze heer of dame keek toe op het eten.

Naar de prachtige calvarieberg, waar de meningen in het begin een beetje over verdeeld waren, moeten we toegeven, keek iedereen na de deskundige gidsbeurt met heel andere ogen naar!

Om af te sluiten en voor we onze trein-tram-bus weer in omgekeerde volgorde richting Geel gingen nemen, maakte iedereen nog tijd voor een natje en een droogje.

Moe en tevreden keerden we terug huiswaarts. We hopen stiekem dat deze eerste keer een vervolg zal krijgen en dat er een mooie nieuwe traditie zal ontstaan! Want op stap met elkaar, dan pas leer je elkaar echt kennen!

Dank je wel aan alle organisatoren en deelnemers! (Dirk)