Klik eerst op de foto en volg dan instructies in bericht!

Alle info en laatste nieuws  in deze bijzondere periode willen we vanaf nu samenbrengen in dit bericht op onze eerste pagina van de website. Ook onze dagelijkse bezinningstekst en de linken naar de programma’s en vieringen van het bisdom, vinden jullie hieronder.  Bekijk dus zeker regelmatig onze pagina tot het einde toe. We willen verbonden blijven met elkaar.

 

Online zomerprogramma van ons bisdom! De moeite waard!

 

Bedevaart naar Scherpenheuvel een jaartje uitgesteld

Beste mensen,

normaal gaan we de eerste zaterdag van september met onze pastorale eenheid naar Scherpenheuvel. Aangezien echter tot 31 augustus alle grote evenementen al zijn afgelast, hebben wij met het  team van de pastorale eenheid besloten om de bedevaart van 5 september 2020 niet te laten doorgaan. Het risico is nog te groot om al met een grotere groep samen te komen in de kerk. Maar we hebben ook goed nieuws. Ook al is het nog ver weg, je kan nu al 4 september 2021 noteren in je agenda, want dan trekken wij weer met z’n allen naar O.L.Vrouw in Scherpenheuvel.

 

Drie parochiale medewerkers uit Geel geven een mooie getuigenis over hun aanvoelen in Corona-tijd. Dank je wel! Veel kijkplezier!

 

Voor onze website – uw steun is meer dan ooit nodig!

In deze corona-tijden ervaren wij meer dan ooit de nood om elkaar te ontmoeten. Digitale media zijn hierbij in deze tijd bijna een noodzaak geworden. Dankzij deze wondere wereld van de techniek kunnen wij verbonden blijven met elkaar.

Financieel is het niet gemakkelijk om middelen bijeen te krijgen voor deze media, maar zijn levensnoodzakelijk om elkaar te blijven steunen.

Wie onze lokale website van Geel wil steunen kan dit ook. Maak een gift over op rekeningnummer van Pastorale Eenheid Geel BE06 7333 0923 5222 met vermelding “Steun  eigen website” Dank je wel!

 

Kaarsjes branden in Holven, St.-Amands, de Groenenheuvel, …

In deze corona-tijden kan een kaarsje branden een klein gebaar zijn van steun en gebed. Aan de grot van Ten Aard en aan enkele kapellekes in open lucht kon dit al.

Je kan alle dagen terecht in de kapel van de Groenenheuvel en in het kapelletje aan de kerk van Holven. Deze zijn door de dag open.  Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur bestaat de mogelijkheid om een kaarsje te branden in het hoofdportaal ( Kant Werft) van de kerk van St.Amands . De Kerk zelf zal niet open zijn !

Gelieve op al deze plaatsten de regels goed in acht te nemen!

Geraak je niet aan een kapel en wil je graag dat wij een kaarsje branden voor jouw? (klein kaarsje of noveenkaars voor St.-Dimpna)  Dit kan veel betekenen. Stuur gerust je vraag door, eventueel met intentie naar dirkvandenbroeck@pastoraleeenheidgeel.be of bel op 014/580666

Wij schrijven uw intentie in het intentieboek en nemen ze mee in gebed.

 

Bijbelgroepen, leesgroep en Forum afgelast dit werkjaar

De bijbelgroepen: “Bijbel en Leven” en “Vijf broden en twee vissen” worden dit werkjaar niet herstart. In september pakken we (hoogstwaarschijnlijk) de draad weer op.  Ook de leesgroepen Handelingen herstarten in  het najaar. Het Forum van 2 juni wordt eveneens naar het najaar verplaatst.

 

Bezinningstekst van de dag

Elke dag om 9.00 u. vindt men hier een gebedsblaadje samengesteld door mensen van onze PE. Een mooi gedicht, een gebed, een bijbelquote… het zijn losstaande korte stukjes die door enkele mensen zijn samengebracht om gedurende de dag even stil te staan. We hopen zo weer een klein beetje bij te dragen aan het ‘samen elkaar dragen’, door deze weken. Dank aan alle lezers voor de mooie reacties, dat doet ons deugd. Je mag de teksten gerust afdrukken, opslaan en doormailen naar anderen! De teksten van de afgelopen weken vinden jullie terug bij “Achtergrond” op onze site.

Bezinning voor vrijdag 5 juni

 

Nieuwsbrief van de pastorale eenheid

Wist u dat wij een nieuwsbrief hadden van de pastorale eenheid? Hij staat sinds vandaag weer online bij “Nieuws”. Mocht u nog geen abonnee zijn, aarzel niet om in te schrijven via info@pastoraleeenheidgeel.be en vermeld duidelijk “Wil nieuwsbrief ontvangen”, naam en mailadres.

 

Geen publieke vieringen tot nader bericht

De verspreiding van het coronavirus verplicht alle overheden en instellingen van ons land tot uiterste voorzichtigheid. Ook de katholieke Kerk wil een verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Daarom hebben de bisschoppen van België beslist om de schorsing van alle publieke kerkelijke vieringen.

Tot nader order hebben er dus in onze kerken en kapellen geen vieringen plaats. We houden u via onze site op de hoogte wanneer deze terug van start gaan. Voor een alternatief online aanbod verwijzen wij u graag naar de linken elders op deze pagina.

De contactgegevens van de priesters en de andere medewerkers van de pastorale eenheid vindt men ook op de site. Je kan ze steeds bereiken.

 

Wij herdenken onze overledenen

In deze Coronatijd is het niet zo eenvoudig om een uitvaart te organiseren. De nabestaanden hebben het dan ook moeilijk met wat maar kan bij een uitvaart. Wij begrijpen dat en daarom willen wij als pastorale eenheid alle mensen gedenken van wie wij in deze moeilijke tijd afscheid moeten nemen. Wij doen dat door de doodsklokken te laten luiden in onze zondagskerk St.-Amands. Dit zal gebeuren elke vrijdag om 18.30 u. Wij nodigen iedereen uit om vrijdag thuis te bidden voor de overledenen. Voor alle duidelijkheid, er heeft geen viering plaats in de kerk en het is ook niet de bedoeling om massaal aan de kerk te verzamelen. Wij gedenken onze overledenen verbonden met elkaar in gebed, vanop de plaats waar wij wonen.

 

Communie aan huis

Jammer genoeg kan in deze bijzondere periode communie dragen aan huis niet doorgaan. Voor de paascommunie kunnen we nog niets zeggen- we zullen moeten wachten tot sociaal verkeer terug toegelaten is.

 

Laatste sacramenten

In geval van nood en mits duidelijke afspraken kan u zeker contact opnemen met één van de priesters Jan Verheyden of Dirk Van den Broeck.  Zij bekijken wat mogelijk is in deze coronatijden. Je vindt alle info op deze site.