Monseigneur,

Bij deze is het onze wens om u mee te delen dat wij vanuit het team van de Pastorale Eenheid HH Dimpna en Gerebernus Geel, uw reactie en ontgoocheling met betrekking tot het responsum van 15 maart laatstleden naar aanleiding van het standpunt van Rome over mensen van hetzelfde geslacht, willen delen. Wij zijn ervan overtuigd dat integratie van onderscheid een christelijke en duurzame wijze van verbinden is, waarbij de liefde de pijlers van de bruggen vormt.

Wij hoorden jou op de radio, zagen jou op TV en lazen in de krant jouw mening. Het maakte je boos en verdrietig. “Zo’n standpunt kunnen we in de kerk missen,” zei je.

Met deze steunbetuiging vanuit de Pastorale Eenheid HH. Dimpna en Gerebernus Geel, willen wij je als team laten weten dat wij achter jouw standpunt en dat van de Belgische Bisschoppen staan. Wij waarderen ook sterk de sterke communicatie hier omtrent. Als team willen wij zeker meebouwen aan een kerk en wereld waar iedereen mag zijn wie hij is. Was dat niet de diepste wens van Jezus? Vrede en alle goeds !!!

Jef, Michel, Jan, Lieve, Chris en Dirk

 

(Hiermee verwijzen we zijdelings naar het Communiqué van de Bisschoppenconferentie van België (Kerknet 17 maart), alsook naar de reactie van Mgr. Bonny in de media waar hij meermaals verwijst naar het belang van de Liefde als rode draad.)

https://www.kerknet.be/bisdom-antwerpen/artikel/opiniestuk-mgr-bonny-wil-de-echte-synode-opstaan?microsite=203