God spreekt tot jou!

Hoi allemaal,

Wist jij dat God ons iets wil vertellen? En weet jij hoe God dat doet? Wat vertelt God aan jou? Wat wil hij je zeggen? Tja, het leuke is…. dat moet je zelf ontdekken!

Soms is dat best wel moeilijk,…maar we willen je een beetje mee op weg zetten.

In opdrachtje 3 leerden we al dat je tegen God kan spreken door te bidden!

En God geeft echt wel antwoord… als jij er voor openstaat, als jij naar hem wil luisteren of zelfs soms heel onverwacht…

 

Doen!

 • Ga eens ergens helemaal alleen zitten op een stille plaats, sluit je ogen en luister… wat hoor je allemaal, aan wat denk je allemaal?
 • Vraag eens aan mama, papa , oma of opa, de juf of meester, … of zij al eens aan God hebben gedacht, wanneer zij hem hebben ontmoet…

Een heel belangrijke manier waar we God tot ons horen spreken is doorheen de verhalen uit de bijbel. De bijbel is het grote boek waar we in de kerk uit lezen. Er staan heel oude verhalen in van voor Jezus tijd. Misschien ken je ze wel vanuit de godsdienstles op school: Mozes, Jozef, Abraham, Jesaja… Allemaal mensen die in hun leven God hebben ontmoet.

Dan zijn er natuurlijk de verhalen van Jezus. Hoe heeft Jezus geleefd, wat wilde hij aan ons vertellen. Wist je dat er ook nog een heel klein stukje in de bijbel gaat over de eerste leerlingen van Jezus die na Pasen over hem gingen vertellen aan alle mensen, het goede nieuws dat hij leeft!

Doen!

 • Zoek eens uit of iemand in je familie of bij jullie thuis nog iemand een bijbel heeft. Mag jij er in kijken? Kan jij de drie delen vinden? De verhalen voor Jezus, over Jezus en na Jezus?

 

Elke zondag, ook tijdens jullie eerste communie leest, de priester een Bijbelverhaal voor. Samen met de mensen in de kerk zoekt hij dan wat dit voor hen kan betekenen, elke verhaal heeft immers een mooie boodschap voor iedereen.

 

Doen!

 • Hieronder staat een filmpje van Pastoor Bart uit Hoogstraten. Zoek jij het momentje dat hij uit de bijbel leest? Als je goed kijkt zie je enkele speciale dingen…

Een voorbeeldje van een bijbelverhaal  zoals ze het lezen in de kerk door pastoor Bart uit Hoogstraten (Klik hier)

 • Voordat hij begint te lezen zingt hij een lied over Jezus, samen met de mensen. Dit doet hij omdat de verhalen van Jezus heel belangrijk zijn voor ons.
 • Dan maakt hij drie kruisjes, 1 op het hoofd, 1 op de mond en 1 op het hart. Dit is een heel oud gebaar. In sommige kerken in Geel gebeurt dit ook nog. We zouden kunnen zeggen.
 1. Jezus ik denk aan jou
 2. Jezus ik vertel over jou
 3. Jezus ik hou van jou
 • Sluit je ogen eens en luister naar het verhaal. Welke woorden heb jij onthouden?
 • Op het einde van het verhaal steekt pastoor Bart het evangelieboek hoog in de lucht. Hij toont aan de mensen dat de boodschap van Jezus voor ons heel belangrijk is.
 • Daarna geeft hij uitleg over het verhaal, wel een beetje moeilijk voor jullie, meer voor de grote mensen!

 

Kijk maar goed, zo weet je weer al wat meer voor de eerste communie!

En weet je, bij jullie eerste communie is het soms nog heel speciaal, want vaak vertelt de pastoor het verhaal terwijl jullie bij hem op de mat mogen komen zitten, zo kan je nog beter luisteren!